9-годишно дете намери пистолет и простреля смъртоносно 6-годишно дете във Флорида, съобщиха властите

...
6-годишно момче беше смъртоносно простреляно в главата тази седмица от
Коментари Харесай

6-годишно момче беше смъртоносно простреляно в главата тази седмица от 9-годишно момче, което хвана пистолет в дом във Флорида, съобщиха властите.

По-малкото дете е било откарано в понеделник в болница, където е починало, каза помощник-началникът на шерифския офис в Джаксънвил Джей Ди Стронко на пресконференция.

Възрастен вкъщи по време на стрелбата е разпитан от властите, каза Станко. Няма индикации за престъпно насилие и никой не е обвинен в престъпление, каза той, като добави, че обстоятелствата около стрелбата се разследват.

01 момиче снима сестра Тексас KHOU

Инцидентът добавя към нарастващия брой деца до 17-годишна възраст, убити тази година при насилие с огнестрелно оръжие: 1114 към сряда, с други 3065 ранени, показват данните от архива на насилието с огнестрелно оръжие.

Децата и тийнейджърите са по-склонни да умрат от оръжие, отколкото по друг начин – мрачна причина, която надмина автомобилните катастрофи през 2020 г. Огнестрелните оръжия представляват близо 19% от смъртните случаи през 2021 г. на деца на възраст от 1 до 18 години, според Центровете за контрол на заболяванията и Превенция WONDER база данни.

Близо 3600 деца загинаха при инциденти, свързани с оръжия през тази година – около 5 загубени деца на всеки 100 000 деца в Съединените щати.

Според анализ на KFF в никоя друга сравнима страна огнестрелните оръжия не са сред първите четири причини за смъртност сред децата.

При фаталната стрелба тази седмица във Флорида не е ясно каква е връзката между двете момчета и връзката им с възрастния в дома. Властите няма да публикуват тази информация съгласно Закона на Марси, държавен статут, който дава на жертвите на престъпления определени защити и права. Най-малко 17 щата имат такива закони.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР