84 важни поста в държавата са без титуляри, а редица

...
84 важни поста в държавата са без титуляри, а редица
Коментари Харесай

Редица институции у нас работят с изтекли мандати заради липсата на правителство

84 значими поста в страната са без титуляри, а редица и нституции работят с изтекли мандати или в понижен състав, заяви „ NOVA “.

Пред eвентуалния предстоящ постоянен парламент на дневен ред стои задачата да избере членове на регулаторни органи и на държавни комисии. Мандатът на ръководителя на КЕВР да вземем за пример е изминал преди тъкмо три години . Кабинетът „ Петков ” избра нов, само че съдът разгласи решението за противоконституционно. С изминал мандат е и гуверньорът на Българска национална банка .

Подобен е и казусът със арбитър Явор Колев, който към този момент девет месеца не може да заеме новото си работно място като член на Висшия правосъден съвет /ВСС/. Той бе определен от квотата на съдиите още предишното лято, само че Народното събрание по този начин и не избра свои представители , поради което Висш съдебен съвет няма по какъв начин да проработи.

„ На процедура се получава едно такова положение като на доживотност на настоящите членове на тези органи ” , разяснява Явор Колев.

Настоящият състав на правосъдния инспекторат също работи три години повече заради същата причина. За да бъдат определени членове на Висш съдебен съвет и на инспектората, са нужни най-малко 160 депутатски гласа .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР