„Видяхме в същността му конфликта между президента и премиера. Това

...
„Видяхме в същността му конфликта между президента и премиера. Това
Коментари Харесай

Атанас Радев: Видяхме в същността му конфликта между Радев и Петков

„Видяхме в същността му спора сред президента и премиера. Това е един продължителен проблем в българската политическа система и не е нещо извънредно. На този стадий това наслоява в допълнение напрежение и за самата ръководеща коалиция“.

Коментара направи пред БНР политологът Атанас Радев.

Според него „Продължаваме промяната“ са се еманципирали от Румен Радев  и са поели ролята на „активни мотори в коалицията“:

„България като част от европейското семейство няма по какъв начин да остане безучастна към протичащото се в цяла Европа, която оказва помощ на Украйна под една или друга форма. А българското държавно управление не може да излезе с ясна позиция какво се случва там. Заиграването в обществото на русофили и русофоби основава негативи за съдружните сътрудници, които би трябвало да изясняват за какво Русия е агресор“.

Политологът уточни, че с визитата си в Украйна министър председателят Кирил Петков в допълнение показва позицията на България, че поддържа Киев:

Въпросът за военната помощ касае и това, че западните ни сътрудници започнаха да приказват за превъоръжаване – промяна на дневния ред. Това задава едни други въпроси, свързани с отбранителната политика на Европа. Трябва да си дадем сметка и за по-глобалните въпроси, които касаят освен България, само че и цяла Европа“.

Интервюто на Снежана Иванова с Атанас Радев в предаването „12+3“ можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР