„Това вчера беше бойкот на Консултативния съвет за национална сигурност

...
„Това вчера беше бойкот на Консултативния съвет за национална сигурност
Коментари Харесай

Деница Златева: Бойкотът на КСНС е поредното действие за бламиране на президента

„Това през вчерашния ден беше протест на Консултативния съвет за национална сигурност от страна на ГЕРБ ”, заяви заместник-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева по.

Вчера КСНС завърши по-рано и без консенсус по отношение на новия антикорупционен закон и орган, защото представителите на ръководещото болшинство трябваше да изоставен събранието по-рано поради други задължения.

Според Златева за тези задължения е било ясно от доста по-рано и е трябвало от ГЕРБ и другите партии да обезпечат представители, които да заместят отсъстващите.

„ Не може по такава сензитивна тематика, за която приказваш какъв брой е значима, по подобен обикновен метод да провалиш и бламираш това съвещание ”, безапелационна е тя. „ За нас (БСП – б.р.) наподобява все едно е имало предумисъл. Сякаш това е следващото деяние за бламиране на президента. Антикорупционния закон е основна политика и за Българска социалистическа партия, и за ГЕРБ ”, добави още Златева.

Като проява и протест от страна на ръководещите дефинира случилото се на Консултативния съвет за национална сигурност и Крум Зарков. „Това беше проява. Срамна по две аргументи. Освен протест против институциите и против тематиката. Всеки, който не е е съумял да се провежда по този начин, че да взе участие, носи своята отговорност. В нашия закон предвиждаме сътрудниците да имат статут на сътрудниците на ДАНС. Този орган би трябвало да се специализира в доказването на доста мъчно доказуеми закононарушения, тъй като хората, които имат власт, имат и интерес да пазят тайна“, сподели той по.

Деница Златева каза още, че в централата на Българска социалистическа партия са постъпили над 100 разнообразни сигнали за схеми, сходни на „ Кумгейт ” в Хасково. „ Това е модел на ръководство в цялата страна и занапред чакаме да забележим дейностите на ръководещите ”, добави тя.

По думите й това е доказателство, че на обществото му е дотегнало от такива назначения.

По мотив идното ни председателство на Съвета на Европа, Златева разяснява, че се надява всичко да бъде концентрирано към политиките, които ще се разискват, а не към свадите с НДК и „ какъв брой ракия ще сервираме на делегатите ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР