„С най-голямо доверие се ползва президентството – 49,3%. То леко

...
„С най-голямо доверие се ползва президентството – 49,3%. То леко
Коментари Харесай

Център за анализи и маркетинг: ГЕРБ е първа политическа сила, 69% нямат доверие в правителството

„С най-голямо доверие се употребява президентството – 49,3%. То леко е спаднало поради позициите на Румен Радев. Недоверието към държавното управление е 69%. Статистиката се стабилизира. Ние не даваме алтернатива „не мога да преценя“, по този начин доверието и недоверието са повече. 77,2% е недоверието в Народното събрание“. Това съобщи социологът Юлий Павлов от Центъра за разбори и маркетинг в „Твоят ден“ по Nova News.

Около 45% считат, че най-големият проблем у нас е инфлацията и високите цени. „Войната в Украйна стартира да набира скорост като част от огромните проблеми. Хората задават отговорите, ние не даваме варианти на този въпрос“, посочи социологът.

35,8% от запитаните предвиждат предварителни избори до края на годината. „65% чакат предварителни избори като цяло, само че на въпроса дали би трябвало да има такива, нещата се обръщат. Над 50% желаят по-скоро да има вътрешни промени в правителството“, разкри Павлов.

Електоралните настройки демонстрират, че с най-високо доверие е ГЕРБ, следвана от Политическа партия и Българска социалистическа партия. Според изследването „Български възход“ ще има към 7% и ще влезе в Народното събрание. Предвижданията са 8 партии да влязат в НС“, уточни той.

За задачите на изследването 820 души са интервюирани по домовете в интервала от 4 до 9 май.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР