„Ние отпушихме процеса за приемане на френското предложение за вдигане

...
„Ние отпушихме процеса за приемане на френското предложение за вдигане
Коментари Харесай

Даниел Митов: Ние отпушихме процеса за приемане на френското предложение, Петков искаше да се скрие


„Ние отпушихме процеса за приемане на френското предложение за повдигане на ветото, постъпихме далновидно и държавнически. Петков искаше да се скрие, смяташе решението за приемане на предлагането за непопулярно. Нашият интерес е предпазен. Подкрепата за ГЕРБ последователно пораства, въпреки и постепенно, до момента в който тази за Политическа партия се срутва стремително. Хората в тяхното голям брой са безпределно недоволни от ръководството в момента“. Това съобщи пред Нова тв зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

По думите му митологични изказвания са понижили доверието в ГЕРБ. „Правителството се смъкна единствено поради арогантността и неспособността на ръководещите. Когато видяха, че властта им се изплъзва като теляшки сапун от ръцете, взеха решение да приспособяват реториката на десните социалисти. Измислиха си митично страшилище, наречено „мафия“, което ги е свалило. Влязоха в подтекст на тежко опълчване и разделяне“, разяснява той.

Според него Политическа партия се пробват да саботират служебно държавно управление. „Ако съумеят да сформират ново държавно управление, ще теглят нови задължения. Това усилва риска от банкрут на страната, както и цените на българските скъпи бумаги. Управлението на обществените финанси е трагично неприятно. Който и да ръководи след тези авантюристи, ще би трябвало да затягаме колани“, уточни Митов. И добави, че в Народно събрание има болшинство от евроантлантически настроени партии.

„Със служебните държавни управления президентът може да злоупотребява, натрупвайки власт, която не му се поставя. Коалиционните сътрудници прекрачиха червени линии, там са, с цел да се държат за своите столове“, означи зам.-председателят на ГЕРБ.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР