„Напредваме със строителните дейности по новото трасе на бул. Васил

...
„Напредваме със строителните дейности по новото трасе на бул. Васил
Коментари Харесай

Критиците на кмета Портних и недостъпната Биляна Якова 


„Напредваме със строителните действия по новото трасе на бул. „ Васил Левски “ до Максуда. Две машини слагат водачи, продължаваме с почистването на нерегламентираните сметища край Максуда.“ – осведоми кметът на Варна, Иван Портних и дейностите на общината получиха всеобщо утвърждение от варненци, които десетки години търпят сметищата и гетото. Трябваше да се осъществя разширението на бул.Левски, с цел да бъдат отстранени противозаконните сметища и постройки, които бяха като язви в центъра на Варна.

„Минавайки под три съществени булеварда на Варна, това ще е едно високоскоростно трасе, където без светофари – от единия завършек на града по диагонал ще може да се стига до другия завършек на града.“ – счита кметът Портних.

Мирослава Иванова е една от многото, която адмирира дейностите на кмета и екипа му. Тя счита, че мрънканиците на единици няма по какъв начин да спрат процеса, а и са повече тези, които схващат мащаба и задачата на плана. Разбира се, безконечните недоволници незабавно откриха недостатъци на плана, само че къде бяха 25 години те? Защо никой не попита някогашния кмет Йорданов, по кое време ще отстрани противозаконните сметища и постройки? Защо когато нещо се прави, тогава изникват критици, които ядно не могат ни що друго.

Критиците имат съображение за плана за Интегриран градски превоз, където по виновност на ръководителя на плана, инж.Биляна Якова, автоматизираната билетна система не  проработи в период, поради неприятно проведена социална поръчка и пропуски при подписване на контракта. Още не е въведен и различен съставен елемент от плана: Бързата бус лента, за което виновност носи инж.Якова и нейния екип, не на всички автобусни спирки има осведомителни табла за уведомяване на пасажерите за придвижването на рейсовете. Не е ясно каква виновност носи община Варна за незавършения план за Интегриран градски превоз, до момента в който инж.Биляна Якова е мъчно налична за въпроси по отношение на плана. За рекламирането му бяха изхарчени над 800 000 лева за медийно отразяване, само че надали има варненец, който може да изброи и половината му съставни елементи.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР