„Изключително горд от себе си съм“ – с тези думи

...
„Изключително горд от себе си съм“ – с тези думи
Коментари Харесай

Кирьос след рекорда във Вашингтон: Чувствам, че съм един от най-добрите в света


„Изключително горделив от себе си съм“ – с тези думи Ник Кирьос даде оценка на представянето си във Вашингтон, където се трансформира в първия човек, спечелил в една година трофея на сингъл и на двойки.

Австралиецът победи Йошихито Нишиока във финала, преди с Джак Сок да побеждават и при тандемите – и двете трофеи бяха сграбчени след чисти победи и без позволен пробив.

„Беше доста, доста добра седмица. Не пристигна без битка. Имах доста тежки мачове. Всяка подготовка беше пълноценна. Опитах да бъда оптимален експерт. Щастлив съм, че заставам тук и пиша история,“ сподели той на конференцията си след конкуренцията.

Най-оспоравният му дуел бе на четвъртфиналите, където избави пет мачбола против Франсис Тиафо, преди да го надиграе в третия сет. Това бе и единственият мач, в който той загуби сет. Така салдото му в последните 12 срещи е 11-1 – единственото проваляне е от Джокович на финала на Уимбълдън.

„Мисля, че триумфът ми е отражение на последните шест месеца и това какъв брой старателно работих. Щастлив съм, че не преставам формата от Уимбълдън. Мисля, че след шампионат от Големия шлем има дребен времеви прозорец, в който хората се опасяват да излязат на корта против теб. Тръгвам си с чувството, че извлякох максимума от тази седмица – доста съм благополучен от представянето си.“

27-годишният тенисист отдава положителния си сезон на сериозните тренировки преди Australian Open:

„Реших, че желая да сформира добър подготвителен блок и нещата се подредиха. Всичко бе наред и в останалите аспекти на живота ми. Преживях превъзходен Australian Open. Имам чувството, че шампионатите по-късно бяха по-скоро за това да ми оказват помощ да намеря още веднъж себе си на корта. Имах доста интензивни, мощни мачове и положителни резултати.“

„Изиграх превъзходен сезон на трева – стигнах до два полуфинала и бях на върхово равнище. Винаги чуках на вратата и бях към купата. Чаках я. Със сигурност се усещам като един от най-хубавите в света през тази година.“

Ник се изкачи до 21-вата позиция в конкуренцията за финалите в Торино и е покрай място в осмицата. Ако резервира формата си, би бил и грабне трофея в Торонто, той би достигнал до девето място. Ако точките от Уимбълдън се брояха, към този момент щеше да е на десетото.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР