„Или сменяте кандидатурата на Тагарев за военен министър, или правителството

...
„Или сменяте кандидатурата на Тагарев за военен министър, или правителството
Коментари Харесай

В 3.00 часа през нощта проф. Тагарев е сменен заради яростната съпротива на БСП

„Или сменяте кандидатурата на Тагарев за боен министър, или държавното управление пада“, са декларирали на снощно трагично съвещание депутатите от ПГ на „БСП за България“ пред премиера Кирил Петков, написа Епицентър.бг.

Социалистите били непреклонни, че няма да поддържат проф. Тагарев поради ястребските му позиции, а без техните гласове той не може да бъде определен, в случай че Политическа партия не опрат до поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

До 23 часа нощес кандидатурата на Тагарев към момента беше на дневен ред.

Предполага се, че в нощните часове Корнелия Нинова е съумяла да убеди премиера Кирил Петков, че Тагарев взривява ръководещата коалиция. Лидерът на Българска социалистическа партия е обяснила на премиера, че по никакъв метод не е допустимо левицата да гласоподава за Тагарев и че даже и да мине кандидатурата му в Народното събрание през днешния ден, то след няколко седмици обединението ще се разпадне поради неговите неприемливи позиции, оповестява Епицентър.

Самият Драгомир Заков е изненадан с новината през нощта и тази заран е взел първия аероплан от Брюксел за София, с цел да се появи незабавно в Народното събрание.

Новината за промяната на Тагарев беше потрес за част от депутати, които минути преди началото на парламентарното съвещание научиха от медиите, че за поста на отиващия си Стефан Янев ще бъде препоръчан посланик от кариерата и боен представител в Брюксел. Постоянен представител на България в НАТО е Драгомир Заков.

Новата кандидатура бе импортирана минути преди 11 часа в деловодната система на Народното събрание.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР