„Днес правителството заяви още половин милиард лева дълг. Вие, докато

...
„Днес правителството заяви още половин милиард лева дълг. Вие, докато
Коментари Харесай

Борисов след разпита: Докато се тълпите тук, правителството тегли нов външен дълг

„Днес държавното управление съобщи още половин милиард лв. дълг. Вие, до момента в който се тълпите тук, към този момент 1,5 милиарда лева за по-малко от 30 дни нови задължения с по-високи лихви и меморандум за милиарди с неразбираеми компании“, обърна се към репортерите водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след разпита му в прокуратурата като очевидец. Той отхвърли всевъзможен коментар за показаниятаси, заявявайки, че след сходни разпити се подписва декларация да не се разгласява това, което се приказва.

„В петък в Министерския съвет в наличието на Кирил Петков се подписа сделка-меморандум за милиарди. Оправданието на Асен Василев в изявление беше, че той не трябвало да я ревизира, тъй като имало човек от американското посолство. А службите къде са, те не ревизират ли“, добави водачът на ГЕРБ.

За разпити са призовани и финансовият ексминистър Владислав Горанов и някогашният началник на пресцентъра на Министерски съвет Севделина Арнаудова.

Софийската градска прокуратура разпореди следствието по сигнал на Васил Божков на следователи в СО-СГП, които да валидират „извършените досега от незапознат орган процесуални действия“, осведомиха от обвиняването преди два дни.

Междувременно юрист Менко Менков подаде тъжба в административния съд. Защитникът на водача на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, по този начин и на Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова. „Борисов е политик от международна класа. Той няма да съди страната, нито у нас, нито в интернационалните институции, нито ще съди премиера Кирил Петков, категорично“, уточни въпреки всичко той.

„Естествено, че съм свикан на разпит. Цялата работа им е да ни развеждат като маймуни“, съобщи Борисов предходната седмица. Бившият министър председател разяснява, че съгласно него карцерът му е имал за цел да осуети възможна поддръжка от депутатите от ГЕРБ за военна помощ в Украйна.

„Вече съм спокоен. Първо си мислех, че задачата съм аз, само че след това се оказа, че задачата е ГЕРБ, тъй като тя е най-голямата политическа партия. Вие показахте, че и без водач, капитаните могат да се самоорганизират“, съобщи този уикенд водачът на ГЕРБ.

„Дълбоко ще съжалявате за това, което причинявате. От ГЕРБ все ще остане нещо. От вас няма нищо да остане“, обърна се към ръководещите Борисов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР