„Ботев“ (Пловдив) постигна труден домакински успех срещу състава на „Септември“

...
„Ботев“ (Пловдив) постигна труден домакински успех срещу състава на „Септември“
Коментари Харесай

С много мъка „Ботев“ срази „Септември“ в Пловдив

„Ботев“ (Пловдив) реализира сложен домашен триумф против състава на „Септември“ (София) в дуела сред двата отбора от 15-ия кръг на Първа лига. „Жълто-черните“ се постановиха с 2:0 над своя съперник с дебютни голове на Васил Шопов и Иван Василев в самия завършек на мача.

Възпитаниците на Николай Киров преобладаваха през цялата среща, само че гостите бяха добре групирани в своята половина, а играта на Ботев страдаше от липса на хрумвания. Това докара до безплодно първо полувреме, в което единствената заплаха пред една от двете порти пристигна едвам в 45-ата минута, когато удар на Тодор Неделев мина на сантиметри около левия непряк дирек.

Второто полувреме бе много по-интересно. Пловдивчани стартираха нападателно след почивката и в 50-ата минута сътвориха първото чисто състояние. Джонатан Перейра откри с центриране от десния фланг Стивън Петков към границата на дребния пеналт, само че таранът направи огромен пропуск, като шутира мощно над напречната греда.

В заключителните 10 минути Ботев упражни цялостен напън. Стивън Петков пропусна нова чиста опция, като този път не съумя да откри очертанията на вратата след удар с глава. Димитър Пиргов също можеше да вкара след центриране от фаул на Неделев, само че ударът му мина настрана от вратата. Шанс пропусна и Лъчезар Балтанов преди да дойдат трагичните финални минути на мача.

„Канарчетата“ разпечатаха вратата на своите посетители чак в 90-ата минута. Йордан Минев откри Тодор Неделев в наказателното поле, плеймейкърът се възползва от неубедителна интервенция на бранител на Септември и от аутлинията асистира на Васил Шопов, който вкара първия си гол с жълто-черния екип от метър разстояние.

В продължението на мача Ботев стигна и до второ попадение дело на 17-годишният Иван Василев, който влезе на промяна в заключителните минути. Преди младият нападател да означи първия си гол измежду експертите Антонио Вутов пропусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на Стилиян Николов на голлинията, за която бранителят на столичани получи пряк червен картон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР