“Важно е да имаме ефективен орган за борба с корупцията.

...
“Важно е да имаме ефективен орган за борба с корупцията.
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Сандански: Приписват ни безобразия

“Важно е да имаме ефикасен орган за битка с корупцията. Не би трябвало на всякакви места да се случват безобразия, а след това да се приписват на нас”. Това сподели премиера Бойко Борисов по отношение на новия антикорупционен закон.

Той дойде в Сандански където се организира 9-я Зимен университет на Младежи ГЕРБ и избра вместо да прави ревю, да отговори на всички въпроси, които младите ги вълнуват. А те питаха за всичко-за Шенген, за позиционирането на България в Европейски Съюз, за председателството, за ЧЕЗ, за позицията и свадите.

На въпрос каква ще бъде България след 10 години, Борисов съобщи, че разцвет ще има единствено в случай че има мир и успокоение на Балканите, което минава през положителните връзки с Русия и Турция.

“Все отново дълги години тук е имало нашествия, робства, робство и други – безапелационен бе министър председателят. – Някои го назовават турско иго други османско робство, само че едно никой не може да отхвърли. Нищо не трансформира историята, че сме клани и избивани с епохи.

Виждате къде е Истанбул и къде са София и Белград. Това е кулоар №10. Прав е, след това отива към Европа. Целият е подготвен на към 90%. Остава ни още малко. Другият значим кулоар е София-Скопие и приключва в Тирана, а точно кулоар №8. №4 пък ще е значим за нашите другари във Видин, тъй като от Сандански ще мине пред Видин и отива в Будапеща”.

През последните 10 години 6 автомагистрали построихме, укоряваха ме от опозицията, че асфалт, не се яде. Но доживях да видя митинги за автомагистрали, хората сами да желаят да им строим автомагистрали. Щом желаят – ще го получат, разяснява още Борисов.

За „ Зелените “ и митингите, за втората кабинка

„ ГЕРБ е съвременна партия, неправителствените организации имат значима роля и не ни отива да приказваме против „ зелените “. Да някой път са крайни и минават границите, само че те водят една политика на алармиране и аз съм уверен, че няма нищо неприятно да се ревизират концесиите, вкючително и на „ Юлен “, те това желаят. А държавното управление естествено е, че сме за втори въжен превоз и „ зелените “ също нямат срещу, само че са наплашени, че когато се позволи нещо по-късно става нарушаване и презастрояване, а локалните управляващи не постоянно удържат на натиска на едрия бизнес. Но ние деликатно следим обстановката, тъй като вторият въжен превоз, едно оборудване за вода за неестествен сняг не пречи.

Ние с еколозите проблеми нямаме, няма да разреша ГЕРБ да употребяват обидни прилагателни, когато се приказва с числа и обстоятелства имам вяра,че решение постоянно ще се откри, постоянно ще открием сечение по което да се разберем.

Ние желаеме да пазим екологията и би трябвало да се разбираме с тях, сподели още Борисов по тематиката.

За Шенген

„ Който и да пристигна у нас признава, че България най-добре пази границите.

По въздух и вода няма риск да ни одобряват незабавно, само че по суша отношението към нас е е егоистично. Плашат се, че в случай че счупим връзките с Турция може да ни залее голяма вълна от емигранти. И в случай че сме в Шенген, то нищо няма да спре тази вълна да влезе във вътрешността, а в случай че е по този начин, то провалите най-големи ще са при нас.

За Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова

Нинова споделила да дойда сред две вечери, ами разбирам, че ги е гняв, само че ни канят, какво да направя, България се е потвърдила, че е постоянна, просперираща и естествена страна, искаща мир със съседите си.

На тия срещи първо се гледа кой не е поканен. Ако бях съпротива щях да се веселя, че български министър председател се кани на тези срещи и щях да се огледам кои ги няма, това не е лесна работа, това не е даденост.

За Балканите и Македония

Моята рецепта за връзките на Балканите е следната: Да се пазим обществено да се дават препоръки и да не се дават оценки, тъй като всички са чуствителни и незабавно се възпаляват. Затова и не се бъркаме сред Македония и Гърция за името, това си е тяхна работа, не би трябвало да им се дават препоръки. Но другояче по-добре е историята да я оставим на историците. Регионът ще процъфти в случай че намерим салдото.

За Балканите мира е най-хубав, на най-много би трябвало да работим с всички съседи.

“Коридор №8 доста ясно демонстрира. Когато от Македония, Албания, Турция вървят транспортните коридори, и бизнесът, и туризмът и всичко ще върви. Убеден съм в това. На “Капитан Андреево” по 5 000 ТИР-а дневно минават. Въпросът е да се откри салдото. Иначе всеки от политическите играчи си държи неговите “протежета”, да го кажем на жаргон”.

По тематиката Председателство и ЧЕЗ

„ Всичко върви добре досега, значимите препоръки минаха, отзивите са отлични.

Но опозицията няма действително защо да се хване, търси някакви кавги, да ги развие през медиите и да вкара ГЕРБ в пояснителен режим.

Такъв е казуса с ЧЕЗ. Електроразпределителните сдружения са продадени през 2005 година. Още тогава са заложени параметри, посредством които е пренебрегнат контрола на страната.

Българска социалистическа партия желаят одържавяване, страната е доста неприятен собственик.

Преди години, когато енергото бе държавно, България от въздуха изглеждаше като дискотека поради режима на тока. “

Премиерът изясни,че е посъветвал Теменужка Петкова да си даде оставката, с цел да се резервира репутацията на ГЕРБ. Иначе обстоятелствата били ясни, две частни компании се разбрали.

След срещата с младежите в Сандански, Борисов отпътува за Лондон за среща с Европейската банка за възобновяване и развиване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР