“Новият модерен конгресен център на Пристанище Бургас ще е готов

...
“Новият модерен конгресен център на Пристанище Бургас ще е готов
Коментари Харесай

Новият модерен конгресен център на Пристанище Бургас ще е готов след 410 дни

“Новият съвременен конгресен център на Пристанище Бургас ще е подготвен след 410 дни. След построяването му Бургас ще може да развива и конгресен туризъм”. Това съобщи министърът на превоза Ивайло Московски преди символичната първа копка на новия обект в Зоната за публичен достъп на пристанището. В формалната гала се включиха още кметът Димитър Николов, вицепремиерът Валери Симеонов, регионалният шеф Вълчо Чолаков и генералният шеф на Директива за птиците “Пристанищна инфраструктура” Ангел Забуртов. Сред присъстващите беше и шефът на Пристанище Бургас Диан Димов, народни представители, общински съветници, представители на държавни и общински институции.

Центърът се осъществя по план на държавно дружество “Пристанищна инфраструктура”. Сградата ще се издига в северната част на източния вълнолом на Пристанище Бургас, сред 2-ро и 3-то корабни места.

Новият съвременен конгресен център на пристанището ще е подготвен след 410 дни

Проектът ще продължи реализирането на концепцията, заложена в Общия организационен проект на Бургас в посока отваряне на града към морето, изнасяне на промишлените действия и преструктуриране на крайбрежните промишлени зони. В проекта се планува опция за основаване на съвременно яхтено пристанище и на второстепенен градски обслужващ център с озеленяване. Ще бъдат избрани нови терени за публично обслужване с предложение на услуги от друг темперамент, отделяне на зони за отдих и лов на риба, детски и спортни площадки.

Конгресният център може да се употребява целогодишно като място за осъществяване на изложения, концерти, атракциони, просветителни събития за осъществяване на научно-изследователска активност за надзор и проучване на Черно море. Сградата се състои от шест равнища, многофункционална зала за 500 индивида, офисни площи, административни пространства и такива за преводачи и видео/аудио към многофункционална зала, кабинети за Научно-изследователска активност и други

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР