“Кой от Столична община даде разрешение върху част от паркоместата

...
“Кой от Столична община даде разрешение върху част от паркоместата
Коментари Харесай

Зам.-председателят на СОС Милка Христова: Кой разреши върху паркоместа по ул. “Съборна” да паркират маси и столове?

“Кой от Столична община даде позволение върху част от паркоместата по улица “Съборна” известно заведение да “паркира” маси и столове и по коя разпоредба го направи?” Това пита заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова. Става въпрос за прочут ресторант, който се намира наоколо до площад “Света Неделя”. Това оповестиха от пресслужбата на Българска социалистическа партия София.
 маси и столове върху паркоместа на Съборна  маси и столове върху паркоместа на Съборна
Както е известно, преди няколко месеца Столичният общински съвет взе решение за удължение на пешеходните зони в идеалния център на града. Една от измененията засягаше точно улица “Съборна”. От южната страна беше отстранена зоната за паркиране за да бъде основано по-голямо улеснение за пешеходците като бъде обвързван бул. “Витоша” с Градската градина през площад “Света Неделя” и ул. “Съборна”.

“От няколко дни в частта, в която е позволено паркирането, върху 6 или 7 паркоместа, се появиха маси и столове, подредени на платформа и заградени от саксии с оградни шубраци. Изглежда това ще бъде лятна градина към известния ресторант. По-точно – лятна градина, ситуирана върху пътното платно, изясни Милка Христова. ‘”Много бих желала да знам по кои наредби на Столична община е обещано позволение това да се случи. Защото аз, в ролята си на заместник-председател на СОС, не знам да има такава разпоредба, която да позволи върху уличното платно да бъдат подредени маси и столове на заведение. Чии са тези места за паркиране? За длъжностен абонамент за паркоместа има необикновен ред. Ако предположим, че това заведение си е платило длъжностен абонамент, върху тези места би трябвало да бъдат паркирани моторни транспортни средства, а не маси и столове. При служебния абонамент обаче има ограничавания на броя места, които може да бъдат наети. А в тази ситуация приказваме най-малко за 6-7 оградени места”.

Милка Христова упорства от Столична община да обяснят на жителите кой стопанисва заградените паркоместа, заплаща ли някой абонамент за тях, кой събира средствата от този абонамент и на какво съображение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР