82–ма ученици от първи до дванадесети клас участваха тази година

...
82–ма ученици от първи до дванадесети клас участваха тази година
Коментари Харесай

Ученици решаваха казуси, свързани с тероризъм, пряката демокрация и неизвинените отсъствия

82–ма възпитаници от първи до дванадесети клас участваха тази година в националния кръг на олимпиадата по гражданско обучение в Трявна, оповестиха от пресцентъра на МОН.

Излъчени бяха 14 лауреати с отлични оценки. С най-вече точки са дванадесетокласниците Патрисия Господинова от II АЕГ „ Томас Джефърсън “, Кристин Колева от СМГ „ Паисий Хилендарски “, Руси Карарусинов от НПМГ „ Акад. Любомир Чакалов “, Божанка Бонева от ППМГ в Казанлък, Вероника Перфанова и Кирил Шахъмов от ППМГ в Сливен и Мелек Дауд от СУ „ Н.Й.Вапцаров “ в Силистра.

Елена Георгиева Петрова от ПГТ "Проф. Асен Златаров " в Пловдив не стана лауреат, защото е ученичка от XI клас, само че при отбраната на своя план „ Да се заслушаме “ завоюва оптималните 100 точки и зае трето място в крайното класиране.

В трета възрастова група надпреварата е на два стадия – първо показват гражданска позиция по един от трите избрани проблема, а по-късно пазят плановете си пред оценяващата ги комисия и дават отговор на въпроси. Първата тематика, по която писаха учениците, бе „ Терористична опасност “ - за ограниченията за сигурност, които подхващат страните след атентата на 11 септември 2001 година и до каква степен те не нарушават правата на жителите. Казус №2 бе за директната народна власт. Третият проблем бе по настоящ проблем в българското учебно заведение – огромният брой деца, които не посещават постоянно образователните занятия.

Във втора група – от пети до осми клас, на първите три места са седмокласникът Симеон Маринов от ППМГ „ Нанчо Попович “ в Шумен с план „ Денят на шоколада “, шестокласничките Мария Георгиева и Никол Дамянова от ОУ „ Васил Левски “ във Враца, чиито планове са „ Земята желае да ни каже нещо “ и „ Дали ще бъдем равнодушни, в случай че знаем, че… “.

В първа група – от първи до четвърти клас, второкласничката Ралица Иванова от ОУ „ Васил Левски “ в Разград е с най-вече точки за план „ Пазители на пътя “, следвана от Петина Петкова от ОУ „ В. Левски “ във Враца трети клас, с план „ Градината на другите “). Галена Чанева “ от СУ „ Христо Смирненски “ в Карнобат с план „ Нека всички приказваме светлия език на добротата “ и Магдалена Арсенова от 126 ОУ "П. Ю. Тодоров " в София с план „ Деца оказват помощ на деца “ са на трето място с идентичен брой точки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР