82-годишият режисьор на култовия филм Москва не вярва на сълзи

...
82-годишият режисьор на култовия филм Москва не вярва на сълзи
Коментари Харесай

COVID-19 прати в гроба режисьора на "Москва не вярва на сълзи"

82-годишият режисьор на паметния филм " Москва не има вяра на сълзи " Владимир Меншов загуби борбата с ковид а. Той бе диагностициран с двустранна пневмония и дихателна непълнота, а кончината му е в резултат на затруднения от инфекцията с К-19.

Генералният шеф на " Мосфилм " Карен Шахназаров изрази съболезнования на фамилията и другари на починалия Меншов.

" Това е голямо злощастие персонално за мен и за цялата ни страна, за целия рускоезичен свят, който е обичал, гледал и ще обича и гледа филмите на Меншов: както тези, които той е снимал като режисьор, по този начин и тези, в които е играл ослепително като артист. Огромна фигура в нашето кино, в нашата просвета ", сподели Шахназаров и добави, че счита режисьора за своя най-хубав другар.

Наричайки гибелта на Меншов огромна загуба за националното кино, Шахназаров акцентира, че тези " банални думи са изпълнени с огромно значение ", когато става дума за фигурата на Меншов.

" Това е човек, който съчетава руския и съветския свят по необикновен метод. Той в действителност беше руски режисьор до основи и в това време беше, несъмнено, руснак, съветски създател. При него това нямаше никакво несъгласие, това беше естественото положение на неговата природа, душа, светоглед ", сподели генералният шеф на " Мосфилм ", представен от Лента.ру.

Като режисьор Меншов печели феновете, изобразявайки във филмите си всекидневието на елементарния човек. Името му ще бъде помнено още с произведения като " Любов и гълъби ", " Каква неразбория ", " Завистта на боговете " и други

Освен режисьор, Меншов има и редица участия като артист в киното.  А за втория си кино план " Москва не има вяра на сълзи " получава " Оскар " през 1981 година в категорията най-хубав задграничен филм.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР