80 военнослужещи със 17 вида стрелкововоеръжение, десант от самолет Спартан

...
80 военнослужещи със 17 вида стрелкововоеръжение, десант от самолет Спартан
Коментари Харесай

Последната инвестиция в полигона в Црънча е за 7 млн. лв.

80 военнослужещи със 17 типа стрелкововоеръжение, десант от аероплан " Спартан " и пречистване по въздушен прийом от хеликоптер - това бяха част от демонстрациите, които направиха силите за специфични интервенции на полигона в Црънча.

" През последните няколко години се направиха обилни вложения в специфичните сили бяха взети решения, които доведоха до основаване на взаимно командване до развиване в качествено и количествено съответствие на нашите формирования ", сподели командирът на взаимното командване на специфичните интервенции ген.-майор Явор Матеев.

Последната инвестиция в полигона в Црънча е за 7 млн. лв..

" Ние от специфичните сили откровено се надяваме и в идващият проект, по този начин наречения проект 20/26 това, което беше стартирано, желанието, които поставихме за развиването на специфичните сили за модернизационните планове да продължи ", сподели Явор Матеев.

Редник Цонев е на 34 години. В момента се образова в по този начин наречения новобрански модул. След като е пробвал разнообразни специалности, взема решение, да постъпи в Специалните сили.

" За мен персонално преди всичко е предизвикателство. Нещо, което аз цялостен живот съм преследвал. И второто е възприятието за дълг към родината, което мисля, че през последните години е позагубено за хората - аз го намирам за себе си по този метод ", сподели редови войник Цонев.

Крайната цел на взаимното командване на специфичните сили е да се реализира опция за осъществяване на интервенции в целия набор - по суша, въздух и вода.

Репортери: Николай Минков и Цветелина Катанска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР