80 години от рождението на Бисер Киров се навършват на

...
80 години от рождението на Бисер Киров се навършват на
Коментари Харесай

С филм за Бисер Киров започва VI Международен руски кинофестивал

80 години от рождението на Бисер Киров се навършват на 4 септември. За страдание той към този момент съвсем 6 години не е измежду нас. Но дано си спомним за блестящия създател, надарен артист с несравним глас и омагьосване, композитор, държавник, огромен родолюбец, дипломат на благосклонност. Той разнасяше славата за България, българската ария, българската просвета и нематериалност по целия свят. Публиката го обичаше и горещо го аплодираше. Той имаше доста другари на всички континенти. Особено обичан и почитан беше Бисер Киров в Русия, напомнят от фондация " Устойчиво развиване за България ".
В памет на огромния актьор и човек една от съветските малките екрани сътвори документален филм за Бисер Киров с присъединяване на негови другари и фенове, измежду които Александра Пахмутова, н.а. на Съюз на съветските социалистически републики, Максим Дунаевски, н.а. на РФ, Лев Лешченко, н.а. на РСФСР, Владимир Винокур, н.а. на РСФСР, и доста други. Този филм ще бъде излъчен в Русия в деня, когато е роден Бисер Киров - 4 септември. С него ще се открие и VI Международен съветски кинофестивал на 19 септември. 
Последният концерт на Бисер Киров в Русия е бил в сибирския град Саянск. Жителите на града не са не запомнили своя обичан български артист. В негова чест, по случай 80-годишния му празник, на 2 септември ще бъде тържествено открита паметна плоча, сложена на Дома на културата, и ще бъде посочена улица с неговото име.
Преди няколко години фондация " Устойчиво развиване за България " издаде и показа автобиографичната книга на Бисер Киров " Благодарствена ария ". През годините на взаимната работа с огромния създател фондацията издаде и няколко негови компактдиска. Учредени бяха в негова памет и годишно се връчват награди за мир и за нематериалност на фестивалите " Красная гвоздика ", " Золотое перо Руси " и на Международния фестивал " Заедно в 21 век ".
Вярваме, че песните на Бисер Киров, паметта за виталния му път на създател и човек са скъпо притежание за България и за целия свят, че те сплотяват народите по света за мир, добрина и правдивост. Нека си спомним за него, дано да послушаме неговите песни, допълват от фондация " Устойчиво развиване за България ". style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР