8 тира с помощи изпрати вече Кърджали за Турция. Камионите

...
8 тира с помощи изпрати вече Кърджали за Турция. Камионите
Коментари Харесай

Кърджали изпрати 8 тира помощи за Турция, събира печки и одеяла

8 тира с помощи изпрати към този момент Кърджали за Турция. Камионите разтоварват помощите в разпределителния център в Одрин.

Няма по какъв начин още един път да не изразим нашите съболезнования към околните на десетките хиляди жертви на тази ужасяваща покруса в Турция и в Сирия. Вече четвърти ден са включени всичките 7 общини от област Кърджали, всички над 450 села, десетки учебни заведения, разнообразни центрове, в които хората сами са се организирали, заяви кметът доктор инж. Хасан Азис.
-->
През последните десетилетия, да не кажа столетие, Кърджали не познава такава съпричастност и организираност, акцентира той.

Още в първите часове след нещастието десетки хора пристигнаха до 8-9 часа вечерта с цялостни чанти. Втория и третия ден по три тира изпращахме в Одрин, сподели още Азис.

Прави усещане, че децата стартират да идват, подаряват касичките си. Започнаха да носят и своите играчки, съобщи още Азис. И добави: „ Тази съпричастност е доста дълбока в нас и в фамилиите ни. ”.

Хасан Азис заяви, че сега потърпевшите в Турция имат потребност от повече газови печки, спални чували, палатки, одеяла. И прикани хората са подаряват тези движимости.

Част от помощите Кърджали ще изпрати и на потърпевшите в Сирия. Колегите към този момент са по отношение на посолството в Сирия и с БЧК. Жителите на Кърджали ще обявим, че част от помощите ще отпътуват и към Сирия, сподели кметът на града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР