8-годишното момче, което беше ударено от мълния на бургаския плаж

...
8-годишното момче, което беше ударено от мълния на бургаския плаж
Коментари Харесай

Изписаха 8-годишния Георги, поразен от мълния в Бургас

8-годишното момче, което беше ударено от гръмотевица на бургаския плаж на 20 юли, е изписано и към този момент си е у дома, оповестиха от УМБАЛ Бургас.
Прочетете още
За сполучливото му възобновяване имат заслуга голям брой екипи и звена в болничното заведение -  Многопрофилно незабавно поделение, Отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване, Първо хирургично поделение, Отделението по образна диагностика, лабораториите, прецизират от болничното заведение.

За да благодари на всички, които имат принос за спасяването на сина им - и медици и инцидентни хора, помогнали с бързата си реакция, родителите на Гошко ще се срещнат с бургаски медии на следващия ден, 2 август.

Инцидентът с момченцето стана на 20 юли следобяд, когато над града се изви страшна стихия с гръмотевици. Гошко, по-малката му сестричка и родителите им били на Централния плаж.

Когато заваляло и светкавици почнали да пронизват небето, хората от плажа се разбягали към най-близкото плажно заведение.

Гошко е изумен от мълнията до момента в който бягал. Тя влезнала през врата на детето и излязла в региона на седалището.

Майката и бащата почнали да реанимират сина си, а чиновник от заведението се обадил на тел.112. Момченцето било отнесено в болничното заведение от родителите си. Бащата го вкарал на ръце в Шокова зала. Детето било в клинична гибел, само че пет минути след подхванатите от медиците реанимационни дейности, то било върнато към живота.

8-годишното бургазлийче прекара няколко дни в реанимацията. Изследвания демонстрираха, че то няма патологични промени в основния мозък и неврологичният му статус е непокътнат.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР