8-годишният Алекс най-много от всичко обича дългите разходките в гората

...
8-годишният Алекс най-много от всичко обича дългите разходките в гората
Коментари Харесай

Да помогнем на едно дете да се пребори с тумора

8-годишният Алекс най-вече от всичко обича дългите разходките в гората и футбола. Но от три месеца, не прави нито едно двете, тъй като десните му ръка и крайник се обездвижват с всеки минал ден. Причината е израстък в мозъка. Познати и непознати протегнаха ръка на Алекс, олимпийска шампионка разгласи медала си на търг и единствено за броени дни беше събрана огромна сума, нужна за лекуването му. Семейството на момченцето обаче има нужда от още малко поддръжка.

Усмихнато 8-годишно момченце , което обича да върви на учебно заведение. Футболът и разходките с километри из Витоша обаче, дружно с двете му по-големи сестри и по-малкото му братче, обича още повече. Днес, всичко това му е към този момент мъчно. Дори люлката на детската площадка, е предизвикателство за него.

„ Разбрахме, че има израстък. Видя се, че е доста огромен – 4 сантиметра . В таламуса – тъкмо по средата на мозъка , където е най-сложно за интервенция. И тогава в действителност всичко се срина ”, споделя Алина Кормушева, сестра на Алекс.

Преди три месеца се появяват първите признаци. Когато физическите извършения в учебно заведение стартират да му стават сложни, а до момента в който върви, Алекс стартира да се спъва все по-често, фамилията му взема решение да се съветва с доктор. И води момченцето на обзор.

„ Излизат резултатите и диагнозата се оказва глиобластом . Лекарите ни споделят: „ Спокойно! Има вяра, значимо е коя степен е туморът. ” Чакаме още малко и се оказва, че е четвърта степен туморът. Обаче лекарите споделят: „ Има лекуване, ще се оправим със обстановката, просто е доста мъчно! ”, показва Алина.

Всеки ден положението на Алекс се утежнява. Вкопчени в вярата, която дават лекарите обаче, фамилията се съветва с най-хубавите в региона. Разпраща документите на Алекс, събира предложения. Избира клиника в Гисен, Германия, откъдето оферират химио и протонна терапия, а след това и имунотерапия.

Първата част от лекуването е на стойност от 200 000 евро. Сума непостижима за околните му, които започват акция. Няколко дни по-късно, изненадата им е голяма – събрани са 130 хиляди. Ученици провеждат благотворителни базари, магазини слагат кутии за дарения на касите си, аптеки заделят от оборота си, а шампионката по акробатика от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова афишира на търг златния си орден.

„ Цялата тази история на Алекс мен персонално ме трогна и натъжи. И допускам, че доста хора също по този начин като мен са се почувствали. Той не е единствен. Има доста деца, които имат потребност от помощ, за жал, и имат някакви здравословни проблеми. Хубаво е да им се оказва помощ! ”, съобщи Мариела Костадинова, олимпийска шампионка по акробатика.

„ Отделно ми пишат хора от Германия с квартири, които ни оферират да отидем да живеем там, с цел да можем да се лекуваме. Никога не съм очаквала, че хората са толкоз положителни! Алекс е толкоз жизнеспособен, то все едно му няма нищо. Това е поради тази мощ и поддръжка, която хората ни изпращат. Аз няма по какъв начин да се отблагодаря на тези хора, в никакъв случай. Просто се надявам да спасим Алекс и това да е тяхното задоволство ”, твърди Алина.

 heart Ако желаете да се включите в акцията за Алекс, може да преведете средства по следната банкова сметка:

IBAN: BG05 UNCR 7000 1525 2090 65
Титуляр: Алекс Ангелов Кормушев
(Банка: UniCredit Bulbank)

Revolut номер: 0886777555
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР