8 години затвор за заливане със сярна киселина. Присъдата е

...
8 години затвор за заливане със сярна киселина. Присъдата е
Коментари Харесай

Залята с киселина жена: Крия се, човекът, който ме заплашва, е на свобода

8 години затвор за заливане със сярна киселина. Присъдата е на Софийския областен съд за нахлуване преди две години. Докато физическият причинител е в пандиза, жертвата твърди, че поръчителят още е на независимост.

Пострадалата е млада жена. Заплахите към нея не престават, а задържан за тях няма.

Жената се опасява за живота си. Затова лицето ѝ остава прикрито. На 17 юни 2021 година сутринта потегля на работа.  Жертвата е нападната, до момента в който се качва в персоналния си автомобил, първо е ударена с пестник в главата, а по-късно е залята със сярна киселина в лицето.

„ Чух псувни по мой адрес, удар, заливането, след това ме блъскаха откъм гърба в тила с юмруци “, споделя тя пред бТВ.

При удара с пестник инстинктивно подвига ръка и по този начин – провалите от киселината са минимални. Няколко месеца след нападението има арестуван, а към този момент е и наказан на 8 години затвор на първа инстанция.

" Деянието е осъществено с особена свирепост, в изискванията на рисков рецидив ", споделя в мнение Софийският областен съд.

Мъжът има осем присъди зад тила си. Въпреки че е в Софийския централен затвор, бТВ организират разговор с него по телефона.

А. Д. В., признат за виновен от СРС за нападението: Не казвам, че съм аз, не съм ви казал, че съм аз, но искам да ви кажа, че това е случай на сплашване. Знам кой е поръчителят, знам и кой е извършителят.

И кой е поръчителят, и кой е извършителят?

А. Д. В., признат за виновен от СРС за нападението: Е, няма значение.

Въпреки присъдата, за младата жена страховете остават. Смята, че зад нападението стои някогашният ѝ другар. „ Казах на този човек, че пътищата ни към този момент е редно да се разделят. Първо нахлу у дома, остави ми всевъзможни бележки - даже написани на ръка персонално със закани – в печката, в микровълновата, в пералнята “, споделя жертвата.

Следват известия - главно посредством имейл. „ Интензитетът е сразяващ, дневно по единия ѝ имейл адрес са дошли по над 10 “, изяснява юристът на нападнатата жена Тодор Йонев.

Заплахите не престават и до момента. Още през август 2021 година по случая има формирано досъдебно произвеждане за редовно следене на разположение в изискванията на домашно принуждение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР