8 души, включително седем членове на едно семейство, са загинали

...
8 души, включително седем членове на едно семейство, са загинали
Коментари Харесай

8 души загинаха при срутване на сграда в Кайро

8 души, в това число седем членове на едно семейство, са починали при сриване на жилищна постройка в Кайро, оповестиха прокуратурата и държавните медии.

В изказване на прокуратурата се споделя, че постройката в градския квартал Хадайек ал Кубба " изцяло се е срутила ", при което са починали осем души, съобщи Агенция Франс Прес.

" Служителите на гражданска отбрана извадиха девет души, измежду които и ранена жена, а останалите осем бяха умряли ", се споделя още в изказването, като се прибавя, че " други петима са съумели да изоставен парцела преди да падне ".

В него се споделя, че дамата и двама поданици са дали показания, " които допускат, че сриването е породено от гражданин, който неотдавна е съборил стените в жилището си на първия етаж ", макар че съседите са го помолили да не го прави.

Прокуратурата разпореди арестуването на притежателя на постройката, на изпълнителя, отговарящ за строителните работи, и на един от неговите чиновници за разпит.

Правителственият вестник " Ал-Ахрам ", цитирайки гражданин на региона, оповестява, че седем членове на едно семейство са били убити.

Голяма част от постройките в централната част на Кайро датират от 19-ти и началото на 20-ти век и доста от тях са разрушени, а в някои случаи са изоставени.

През последните години Египет стана очевидец на редица смъртоносни сривания на здания, както заради неприятното положение на някои от тях, по този начин и заради неспазване на строителните и градоустройствените разпореждания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР