8 човека са загинали, а 51 са ранени при катастрофи

...
8 човека са загинали, а 51 са ранени при катастрофи
Коментари Харесай

Черна статистика! 8 човека загубиха живота си по пътищата във Врачанско от началото на годината

8 индивида са починали, а 51 са ранени при произшествия от началото на годината в област Враца, сочи статистиката на Министерство на вътрешните работи. През първите 4 месеца на 2022-ра са станали тъкмо 200 ПТП-та. От тях 40 са били тежки, а 160 - единствено с материални вреди.
Цифрите демонстрират, че най-вече катастрофи са станали по пътищата в общините Враца и Криводол – 93. В тях са починали 7 индивида, а ранените са 28. Другият смъртен случай е от Оряхово. Като брой ранени, второто място в черната статистика е за Бяла Слатина, където 16 души са потърпевши в 27 произшествия. По брой катастрофи след регионалния град се подрежда Мездра, където са осъществени 41 пътни случая.
Данните на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че най-вече произшествия са станали на територията на обитаемоте места от региона - 145 от всички 200 ПТП-та. В тях са намерили гибелта си 6-има от 8-те починали, а 44 индивида са ранени.
Всички тежки катастрофи със починали хора са станали денем, сочи още черната статистика.
Анализът по дни от седмицата демонстрира, че най-аварийният ден е събота, когато са настъпили общо 42 произшествия с 1 умрял и 16 ранени жители. В петък са настъпили 32 ПТП-та, като погубен е един и са ранени 11 души, а в понеделник са настъпили общо 31 произшествия с 3-ма убити и 7 потърпевши.
Изводът на униформените въз основата на тази информация е, че е належащо засилено полицейско наличие в сериозните дни от седмицата, когато автомобилният трафик е с максимален интензитет. През уикендите е належащо да се следят транспортните потоци и при нужда да се контролира придвижването ръчно за недопускане на тапи и тапи на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на региона. Именно в дните с най огромна централизация на придвижването с посока от дребните обитаеми места към огромните и назад ще бъдат провеждани профилирани интервенции за надзор на придвижването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР