79% от българите намират, че здравеопазването у нас се движи

...
79% от българите намират, че здравеопазването у нас се движи
Коментари Харесай

„Галъп”: Здравеопазването върви към по-лошо, смятат 79% от българите

79% от българите намират, че опазването на здравето у нас се движи към по-лошо в последните няколко години, макар влагането на нови средства в системата, сочи нов сондаж на „ Галъп интернешънъл “.

Протестите на разнообразни обществени групи у нас се възприемат като белег на тежка обстановка, а страната среща поддръжка всякога, когато реши да се намеси интензивно в икономическите процеси, са някои от другите заключения от проучването.

52% от интервюираните одобряват мнението, че митингите в последните седмици не са нормални и свидетелстват за тежка обстановка .

42% пък са по-близо до мнението, че такива митинги са нещо всекидневно, когато се разисква бюджет – евентуално тъй като другите публични групи употребяват момента, с цел да реализиран по-добро финансиране в идната бюджетна рамка.

Обсъжданията към бюджета извеждат на напред във времето и тематиката за степента на държавна грижа и намесата на страната в пазарните и стопански процеси като цяло. Това проличава и в съвсем автоматизираното утвърждение за всевъзможни ограничения на държавна интервенция.

Например болшинство 55% неотдавна поддържа намесата на премиера Бойко Борисов в разногласието сред икономическото министерство и ЕМКО. Също 55% утвърдиха дейностите на Борисов за „ Дунарит “ и така нататък, а единствено 25% бяха срещу.

И електоратът на ГЕРБ, и този на Българска социалистическа партия, в последните няколко месеца стои зад своите водачи – мобилизиран от острото противоборство. Ситуацията е съвсем огледална. Независимо от това, малко повече са пълнолетните българи (50%), които поддържат избор на съмнение към ръководещите за корупция, шуробаджанащина и така нататък 42% не го поддържат.

Искането на Движение за права и свободи Обединените патриоти да изоставен ръководството се отхвърля от болшинство от 58%. 29% го поддържат.

48% от интервюираните са съгласни, че когато се появят подозрения в корупция, е добре един управленец да подаде оставка, без да се чака следствие, доказателства и така нататък Други 48% обаче считат, че когато се появят подозрения в корупция, е добре първо да се изчака следствие, доказателства и т.н.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР