79,4% от учителите и директорите у нас смятат, че цялата

...
79,4% от учителите и директорите у нас смятат, че цялата
Коментари Харесай

Близо 80% от педагозите искат да се премине изцяло в онлайн форма на обучение

79,4% от учителите и шефовете у нас считат, че цялата просветителна система би трябвало да премине краткотрайно в електронно образование от разстояние. Това демонстрира изследване на Синдикат „ Образование “, извършено измежду 4270 педагогичен експерти

Резултатите демонстрират още, че 76,8% от интервюираните считат, че учебната среда е рискова за работа.

Аргументите:
мъчно се основава организация поради многото заболели и отсъстващи учители и директори;много от учителите изпитват нараснала нерешителност и са в болнични;учителите и шефовете са претрупани, тъй като непрекъснато заместват отсъстващи колеги;
„ От месеци ситуацията в българското общество, в българското опазване на здравето, в просветителната система е по-скоро спешно. В момента имаме затворена здравна система, персонални лекари, които лекуват отдалечено и просветителни институции, които работят “, показват от синдикалната организация.

Липсата на медицински лица в учебните заведения

Според изследването 10% от просветителните институции нямат щат за здравно лице, а още 25% също нямат медицински лица, тъй като са назначени медицински служащи в пенсионна възраст, като последните се опасяват да работят на първа линия и са в позволен отпуск.

„ При тази обстановка все по разумно наподобява решението за краткотрайно превключване на просветителните институции в страната в образование в електронна среда от разстояние. Такова решение ще бъде за бранене живота, здравето и оцеляването на българските учители и шефове “, показват от Синдикат „ Образование “.

Позицията на родителите

По последни данни над 70% от родителите желаят децата им да бъдат обучавани присъствено. С последната заповед на здравния министър гимназистите минаха в онлайн форма на образование. В някои градове отдалечено се образоват и децата от VI и VII клас.

Правителството избра диференцирания метод и остави учебните заведения и детските градини сами да подхващат местни решения за формата на образование при повече инфектирани.

За да се преподава отдалечено обаче, има условие да решението да се поддържа от родителите и техните организации. Това съгласно българските учители не е ефикасна и обективна мярка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР