77 български граждани, двама на Северна Македония и един на

...
77 български граждани, двама на Северна Македония и един на
Коментари Харесай

Два автобуса със 77 български граждани пътуват от Одеса към България

77 български жители, двама на Северна Македония и един на Съединени американски щати пътуват към България от Одеса с два рейса и това е информацията към сегашния час (15 часа - б.р.), съобщи пред БНР външният министър Теодора Генчовска:

„ Тези два рейса са обезпечени с полицейски конвой, към който по всяка възможност ще бъдат прикрепени и 3 автомобила с български жители, както и коли на генералните консулства на Турция и Молдова ".

Поради сложността на ситуацията в Киев продължаваме да изчакваме опция за безвреден кулоар, при първа анулация на комендантския час сме основали организация за неотложно изтегляне от украинската столица, сподели още тя.

Дипломатическата задача на България в Киев в непрекъснат контакт с българските жители, които непрестанно получават настояща информация и инструкции на място при положение на подготвеност по какъв начин да се действа при анулация на комендантския час.

Работи се в посока вероятно още на следващия ден да стартира евакуиране на българите с рейсове от Киев, акцентира Генчовска.

Оказва се подпомагане и на непознати жители на граничния пункт с Румъния - 20 жители на РСМ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР