75 428 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със

...
75 428 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със
Коментари Харесай

Задържаха над 75 000 стоки менте на Капитан Андреево

75 428 продукта, по-голяма част от които текстилни произведения със знаци на търговски марки задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

Стоките, които са конфискувани заради подозрения, че са нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност са открити при инспекции на три товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.



Най-голямото количество „ маркови “ артикули е намерено на 10.05.2023 година, когато на пункта идва товарен автомобил с унгарска регистрация. Шофьорът – турски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока от Турция за Полша. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която митническите чиновници откриват измежду заявената стока 50 448 текстилни произведения, по-голяма част от тях дамски и мъжки тениски и спортни екипи, 3128 чифта обувки и 476 чанти, носещи лога на известни търговски марки, оповестяват от Агенция " Митници ".

В други два камиона на 12 и 16.05.2023 година при щателни митнически инспекции сред заявената стока, транспортирана от Турция за Германия, митническите чиновници откриват общо 24 980 дрехи с обозначения на световноизвестни марки. Стоките не са били декларирани, т.е. не са попадали в документите към товара и на процедура са контрабанда. На водачите- турски жители, са формирани актове по Закона за митниците.



В осъществяване на Регламент 608/2013 за случаите са известени притежателите на съответните търговски марки, които да се произнесат дали арестуваните декларирани и недекларирани артикули нарушават интелектуални права на съответните марки. 

От началото на годината досега митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево са  задържали над 480 000 продукта  със знаци на регистрирани търговски марки.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР