74 становища и предложения са постъпили в Министерството на здравеопазването

...
74 становища и предложения са постъпили в Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Окончателно: Бялата хартиена рецепта няма да отпадне от 1 май

74 мнения и оферти са постъпили в Министерството на здравеопазването в границите на публичното разискване на плана за изменение на Наредба № 4, засягащ цялостната електронизация и на „ бялата “ рецепта. Това оповестяват от Министерство на здравеопазването.

Припомняме, срокът на публичното разискване изтече през вчерашния ден, на 26 април.

„ Предвид огромния брой изпратени мнения и оферти от заинтригувани страни, ангажирани с процесите по предписването и отпущането на лекарствени артикули, и нужното софтуерно време за тяхното разглеждане и разискване, посоченият в плана за изменение на Наредба 4 период от 01.05.2022 година за отпадане на бялата хартиена рецепта се отсрочва “, оповестяват от ведомството.

По-рано през днешния ден и съобщи, че датата 1-ви май за дефинитивно отпадане на хартиената рецепта евентуално няма да бъде спазена.

„ Поради големия публичен интерес и реакциите на съсловните организации във връзка с препоръчаните промени в плана на Наредбата, в Министерството на здравеопазването беше проведена среща, с цел да се чуят другите мнения, мнения и оферти, свързани с отпадането на бялата рецепта и въвеждането напълно на електронна такава. Изложените по време на срещата причини също ще бъдат взети поради при завършване на плана за изменение на Наредба № 4 “, допълват от Здравното министерство и напомнят, че Министерство на здравеопазването работи в посока въвеждане на електронно опазване на здравето, като детайлите от него са електронната рецепта, електронно направление и въвеждане на електронно здравно досие до края на тази година.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР