731 литра алкохол задържаха митнически служители при проверка на товарен

...
731 литра алкохол задържаха митнически служители при проверка на товарен
Коментари Харесай

Задържаха над 1700 литра алкохол в района на Дунав мост при Русе

731 литра алкохол задържаха митнически чиновници при инспекция на товарен автомобил в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе.

На 22.10.2023 година, към 07:20 часа, митническите инспектори стопират за инспекция излизащ от страната влекач с полуремарке с българска регистрация. Шофьорът - български жител, показва документи за транспортирана групажна стока, част от която - хранителни артикули, безалкохолни питиета и вода от България за Белгия, оповестяват от Агенция Митници.

При осъществената щателна митническа инспекция се открива, че в четири палета под ред с пакетирани хранителни артикули са укрити високоалкохолни питиета и бира.

Открити са бутилки с ракия, водка, уиски, мастика от разнообразни търговски марки и в разнообразни фабрични разфасовки, облепени с български акцизен бандерол с общо количество 1018,8 л. Открити са още и бутилки с общо 712,2 л бира.

Акцизните артикули са арестувани, защото са в комерсиално количество в нарушаване на наредбите на Закона за акцизите и данъчните хранилища. За откритото административно нарушаване на водача е формиран акт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР