73-годишна жена е загинала при руски военен удар в събота

...
73-годишна жена е загинала при руски военен удар в събота
Коментари Харесай

Русия атакува район в Харковска област. Украйна изстрелва дронове към Крим

73-годишна жена е починала при съветски боен удар в събота в региона на Купянск , Харковска област, заяви губернаторът Олег Синехубов . Москва заяви, че безпилотни самолети са били ориентирани към окупирания полуостров Крим .

Новината за офанзивата над Купянск идва, откакто в четвъртък Украйна издаде заповед за наложителна евакуация на 37 града и села в региона на града на фона на известията за засилен обстрел от страна на съветските сили.

Град Купянск и териториите към него бяха под съветска окупация до септември 2022 година, когато украинските сили организираха бърза настъпателна интервенция, която изтласка силите на Кремъл от съвсем цялата Харковска област.

Русия е съсредоточила щурмови войски, подкрепяни от танкови елементи, авиация и артилерия, в региона на Купянск, сподели представителят на Националната армия на Украйна Руслан Музичук в ефира на украинска телевизия в четвъртък.

В събота съветското министерство на защитата заяви, че силите му са унищожили 20 украински безпилотни летателни апарата, изстреляни към Кримския полуостров, над който Русия пое надзор през 2014 година Според съветското министерство вследствие на офанзивата няма жертви или нанесени вреди.

Транспортните управляващи на Крим оповестиха в обществените мрежи, че придвижването по моста, свързващ полуострова с съветския район Краснодар, е било спряно за към два часа.

Нападенията с дронове против следените от Русия територии в Украйна и надълбоко в Русия зачестиха, откакто при започване на май над Кремъл беше погубен дрон.

Украйна нормално не поема обществено отговорност за офанзивите, само че сподели, че унищожаването на съветската военна инфраструктура е от решаващо значение за контранастъплението на Киев.

На фона на известията от фронта в петък украинският президент Володимир Зеленски разгласи уволнението на всички ръководители на районните центрове за наборна военна работа, което е част от битката му с корупцията след началото на войната на Русия в Украйна преди повече от 17 месеца.

Стъпката беше подхваната, откакто украинските служби за сигурност показаха детайлности за 112 наказателни каузи против чиновници на наборните комисии, обвинени във взимане на подкупи и присъединяване в корупционни практики. Зеленски заяви в обява в Телеграм, че вместо това работните места би трябвало да се дават на ветерани от войната, в това число и на такива с пострадвания.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР