72,7% от българите, живеещи в градските райони, възнамеряват да купят

...
72,7% от българите, живеещи в градските райони, възнамеряват да купят
Коментари Харесай

Този Black Friday ще се пазарува онлайн

72,7% от българите, живеещи в градските региони, имат намерение да купят нещо на Black Friday.78,7% ще го създадат онлайн.Всеки четвърти евентуален клиент възнамерява да похарчи над 500 лева на Black Friday.
Разпознаваемостта на акцията Black Friday на българския пазар поддържа високо равнище и към този момент доближава съвсем цялото градско население в България (96,1%). Седем от 10 българи от градското население имат намерение да закупят най-малко един продукт по време на шопинг събитието, демонстрира обичайното годишно изследване на Kantar Румъния* по тематиката, извършено в края на октомври тази година.

„ Данните от изследването демонстрират постоянна известност на Black Friday и възходяща наклонност за доверие в събитието. В резултат на това се регистрира и растеж в желанието за покупка, достигащ рекордни равнища.

Потенциалните консуматори асоциират акцията най-много с онлайн интензивност. Виждаме също, че тази година те са отделили по-висок бюджет за закупуване на мечтаните от тях артикули.

Най-желаните артикули за Black Friday са: облекла и обувки, козметика и дребни домашен уреди “, разяснява Андреа Попа, акаунт управител в Kantar Румъния, офисът на Kantar, който координира изследването.

Според изследването 72,7% от българите в градски региони, на възраст сред 18 и 55 години, имат намерение да закупят най-малко един артикул на Black Friday.

Нарастваща наклонност по отношение на 2021 година, когато са били 70,3% и 2020 година - 68,5%.

За хората, които са осведомени с комерсиалното събитие, желанието да се снабдят с нещо ново в рамките му е още по-силно измежду българите на възраст 35-44 години (81,6%), както и при популацията, живеещо в София (85,2%) и в огромните градове (82,4%). Географски, североизточният район на страната демонстрира най-голямо предпочитание за присъединяване в акцията (85,6%).

Също по този начин, равнището на доверие в събитието (72,8%) продължава възходящата еволюция от последните 3 години.
Хората на възраст 25-34 години в огромните градове и тези в Северозападния район споделят по-голямо доверие спрямо общото градско население.
По отношение на средствата, които имат намерение да изразходват, изследването демонстрира нарастване при групите с висок плануван бюджет –
33,2% от интервюираните възнамеряват да похарчат до 200 лева, при 41,5% през 2021 г.;36,3% имат намерение да отделят бюджет сред 200 и 500 лева, при 33% през миналата година;и 26,7% декларират, че са отделили бюджет от над 500 лева за закупуване на мечтаните артикули по време на Black Friday (20,7% през 2021 г.).
Приблизителният бюджет, плануван за Black Friday 2022 година, се е нараснал доста спрямо предходната година. Сега той е приблизително 499,25 лева, което е с 26% повече от записания през 2021 година (395,99 лева.).

Проучването демонстрира и предпочитане на онлайн магазините по време на Black Friday: 78,7% от евентуалните купувачи имат намерение да пазарят от електронни магазини, което е още един забележителен растеж по отношение на 2021 година (73,9%).

Какво имат намерение да купят българите на Black Friday 2022 година (според проценти споменавания):
Дрехи и обувкиКозметични продуктиМалки домашен уреди (прахосмукачки, миксери, кухненски роботи и др.)ИграчкиСпорт (спортно съоръжение, колела, фитнес екипировка и др.)Мобилни телефониХранителни артикули / Храни и напиткиДом и фон (мебели, украшения, осветителни тела и др.)ПарфюмиТелевизориГуми, авточасти и автоаксесоариХоби / Направи си самичък (инструменти и електрически принадлежности – бормашини, лентови триони)Обичайни детски артикули (памперси, храни, хигиенични артикули и артикули за грижа, облекла, обувки и т.н.)Продукти за персонална грижа (сешоари, самобръсначки, преси за коса, епилатори)КнигиУреди за отопление (климатици, бойлери и др.)ЛаптопиКомпоненти за компютър (харддискове, процесори, видеокарти, дънни платки)Храна и аксесоари за домашни любимци
ще се организира този петък, 18 ноември - началото е след 7 ч. сутринта.

*Проучването е поръчано от eMAG и извършено по телефона сред 20 и 31 октомври 2022 година измежду национално представителна градска извадка от 1008 респонденти на възраст сред 18 и 55 години.

За Kantar Румъния

Kantar Румъния е част от Kantar, водеща международна компания за даване на достоверна информация и консултантски услуги за марки и връзка. Kantar има задълбочено и неповторимо схващане в своя бранш за това по какъв начин хората мислят, усещат и действат; участва световно и локално на повече от 90 пазара. Комбинирайки задълбочената експертиза на своите експерти, знанията, основани на сложни за сравнение осведомителни запаси и стандарти с най-иновативните технологии и платформи за разбор на данни, Kantar оказва помощ на своите клиенти да схващат хората и ги въодушевява да порастват.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР