705 чужденци с български произход и граждани на Република Северна

...
705 чужденци с български произход и граждани на Република Северна
Коментари Харесай

705 чужденци с български произход и граждани на РСМ ще учат в наши университети

705 чужденци с български генезис и жители на Република Северна Македония са признати да следват в български висши учебни заведения. 627 от претендентите са с български генезис, а 78 са с паспорти на Република Северна Македония.

Това демонстрира първото класиране за образование в образователно-квалификационни степени „ бакалавър “ и магистър “ след приблизително обучение, оповестено в електронната платформа на МОН, посредством която бяха извършени кандидатстудентските проби. Приетите имат три дни си за образование. Ако не го създадат, мястото ще бъде освободено за вто-рото класиране.
 Студенти от УАСГ трансформират Водната кула на Димитровград в атракция Студенти от УАСГ трансформират Водната кула на Димитровград в атракция
Водната кула в Димитровград ще бъде преобразена от млади архитекти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Общ...

Традиционно най-предпочитани са медицинските специалности – хуманна медицина, дентална медицина, фармация.

Има признати и в специалностите „ медицински лаборант “, „ зъботехник “, „ медицински козметик “ и „ кинезитерапия “. Сред класираните има поискали да след-ват още право, филология, инженерни специалности, цифрови технологии, киберсигур-ност, корабоводене, логика на психиката, предучилищна и учебна педагогика, публицистика, япо-нистика и китаистика.

За акцията бяха одобрени места за банкет в 33 български висши учебни заведения. Местата за претенденти с български генезис са 1770, а за жители на Република Северна Македония – 147.

Чужденците с български генезис за образованието си, в случай че са жители на Албания, Косово, Молдова, Република Северна Македония, Украйна и Сърбия. През първата година от следването си те ще получават стипендия от 240 лв., а от третия учебен срок – единствено в случай че имат междинен триумф 4 от първите двата семестъра.
 Български студенти от Европа и страната са свежите попълнения в Lidl Български студенти от Европа и страната са свежите попълнения в Lidl
Български студенти от Италия, Австрия, Шотландия, Нидерландия и България са най-новите и свежи попълнения в екипа на Лидл България. Общ...

Останалите задгранични студенти от български генезис и жители на Република Северна Македония, признати по този ред, заплащат такси като български студенти.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР