70 000 пътници с 18 000 автомобила са преминали в

...
70 000 пътници с 18 000 автомобила са преминали в
Коментари Харесай

70 000 пътници минали границата за 2 дни

70 000 пасажери с 18 000 автомобила са минали в събота и неделя през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, оповестиха от " Гранична полиция ". Трафикът от уикенда през най-големия ни сухоземен граничен пункт с Турция е покрай рекордния от предишното лято, допълниха униформени.

По традиция по това време на годината хиляди гастарбайтери пътуват от Западна Европа за Турция, с цел да изкарат отпуските си по родните места.

Очаква се трафикът да остане натоварен и през идващите дни. След месец той ще се обърне, когато гастарбайтерите стартират да се прибират.

Движението в посока турската граница минава през територията на цялата Хасковска област. Потокът от коли на юг става все по-интензивен.

Най-критичните дни обаче занапред предстоят.

С цел облекчение на трафика и понижаване на опцията за формиране на опашки на границата през дейния летен сезон е повишен потенциалът за продажба на електронни винетки.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево броят на терминалите за самообслужване също е повишен. Винетки могат да бъдат купени в дистрибуторската мрежа, на бензиностанции, посредством мобилно приложение и с есемес. Също по този начин това може да стане онлайн авансово и да се задействат от деня на влизане на пътуващите в страната ни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР