7 убити и 67 ранени мирни жители – това е

...
7 убити и 67 ранени мирни жители – това е
Коментари Харесай

7 убити и 67 ранени мирни жители след руски терор в Покровск. Танкове „Абрамс“ най-сетне тръгват към Украйна


7 убити и 67 ранени мирни поданици – това е резултатът (засега) от снощния съветски ракетен обстрел по центъра на украинския гр. Покровск, заяви началникът на Донецката регионална военна администрация Павел Кириленко. Сред ранените са 2 деца – на 11 и 17 години.

Покровск се намира на към 40 километра от фронтовата линия. Ударите бяха нанесени нощес с 2 ракети «Искандер» през към 40 минути, посочи Кириленко. При втория удар е умрял и локалният зам.-началник на Гражданска отбрана, който незабавно след първата ракета отишъл на мястото на гърмежа да избавя хора.

По информация на локалните управляващи от гърмежите са потърпевши 5-етажен жилищен блок, хотел, частни къщи, магазин и ресторант. Поради липса на задоволително системи за противовъздушна защита, дребният (за стандартите на Украйна) 65-хиляден до войната Покровск се оказа изцяло беззащитен от съветските терористични удари по обитаеми места. Една от двете ракети е попаднала непосредствено в хотела с многозначително име „ Дружба “.

В същото време БиБиСи заяви, че обещаните на Киев и дълго чакани американски танкове Abrams най-сетне са подготвени да потеглят към Украйна. Те обаче надали ще стигнат на фронта до началото на есента. Това изясни на брифинг шефът на тилова работа в армията на Съединени американски щати Дъг Буш.

Те са подготвени. Сега първо би трябвало да ги доставим в Европа, след това и в Украйна, дружно с всичко, което върви с тях: муниции, аварийни елементи, горивно съоръжение, ремонтни средства. Тоест това не са единствено танкове, а цялостен пакет “, изясни Буш.

Той не посочи какъв брой броя са танковете. Още през януари Щатите оповестиха желанието си да предадат 31 Abrams-а. Досега те бяха преоборудвани и готвени за превозване, а от началото на май украински танкисти се учеха на същия модел в Германия.

За да не се бави още доставката, американците взеха решение да дадат на Украйна не най-новите модификации на танка, а по-старите M1-A1. По-новите Киев може да получи не по-рано от началото на идната година.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР