7 неща, които не трябва да правите, когато сте гневни,

...
7 неща, които не трябва да правите, когато сте гневни,
Коментари Харесай

Не правете тези 7 неща, когато сте гневни и ядосани!

7 неща, които не би трябвало да вършиме, когато сте гневни, ядосани или ядосани!
 Гневът и ядът са едни от най-силните човешки страсти и са помагали значително за оцеляването на предците ни. Но когато става дума за актуалния живот, нещата не стоят тъкмо по този начин. За да може изблиците на яд или гняв да не разрушат вашите връзки или кариерата ви, психолозите предлагат „ да изпускате “парата ", когато почувстваме, че страстите взимат връх.
 
Какво не трябва да вършим, когато сте гневни, ядосани или ядосани?
 
1. Не си лягайте гневни или ядосани
Да се отправите към леглото незабавно след спор не е добра концепция. Защо? Едва ли ще можете да заспите: превъзбудената нервна система и високото равнище на хормоните на напрежението в кръвта няма да ви разрешат това. А в случай че съумеете да заспите ядосани, рискувате да усложните нещата. Много опити потвърждават, че сънят оказва помощ на мозъка да обработи и усвои информацията, която получавате в будно положение.

Затова, като заспивате гневни, се събуждате със същите страсти, даже засилени.
 
 
2. Не сядайте зад кормилото
Ядосаният  водач е разсеян, емоционален и некадърен да взима уравновесени решения. Гневът утежнява и периферното ви зрение, което усложнява карането на автомобил.

Затова: в случай че сте решили при пориви на гняв да шофирате, правете това оптимално деликатно и безусловно отворете очите си по-широко. А най-добре първо охладете пристрастеностите, след това седнете зад кормилото.

 

 Не сядайте зад кормилото

 
З. Не се оплаквайте!
Винаги първата реакция е да ни се прииска да навикаме този, който ни е обидил или разгневил, или да разкажем доста обширно какво ни е вбесило. Но съгласно някои експерти това може единствено да утежни положението ви. Например съгласно учени от Уисконсин (САЩ) четенето и писането на  гневни мнения в интернет доста утежнява прочувственото положение.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР