7 март 2003 г., 19,58 ч. На метри от входа

...
7 март 2003 г., 19,58 ч. На метри от входа
Коментари Харесай

20 години от мистериозния разстрел на най-богатия българин! Отмъстен ли е Илия Павлов и как!?

7 март 2003 година, 19,58 ч. На метри от входа на корпорация „ Мултигруп ” патрон специфична направа пронизва в сърцето основателя на империята Илия Павлов.
Убийството и до през днешния ден остава най-голямата тайнственост на прехода. Сутринта в деня на убийството Павлов излиза от Бистрица, където живее, и отива в офиса си на 3-ия етаж в постройката на “MG корпорация ”. Вечерта бърза за вечеря с израелски дипломат в хотел „ Рила ”. Зад него върви телохранителят му Ивайло, на крачка-две от тях началничката на кабинета му Мелита Минева с детето си, тогава на 5 година Павлов задържа входната врата да мине момчето, написа standartnews.com.
Куршумът е пратен от стрелец, който се е целил на 60 м от постройката на корпорацията. Още в първите дни след покушението очевидци дават изложение на мъж, видян към това място минути преди изстрела. Той е млад, на не повече от 30 година, с тъмна коса, без шапка, с черно яке до под кръста. Първоначално следствието търси руснак.
Намерена е ръждива железна скоба, забита на широколистно дърво на по-малко от метър от земята и покрай колиба. Част от клоните на дървото и околните шубраци са изрязани. Следствен опит демонстрира, че оттова ясно се вижда входът на постройката и мястото, на което Павлов е паднал. По скобата не са открити капсулни следи от изстрел. Мястото е почистено идеално – липсват угарки, косми, нишки. Не са открити и гилзи.
Изстрелът е непредвиден за всички. Павлов държи един от двата си джиесема и е на първото от 3-те стъпала пред входа на постройката, когато оловото го пронизва.
Павлов полита, един от защитата се пресяга да го хване, втурват се и останалите. Качват го в БМВ, последвано от джип “Мерцедес ”. Павлов е признат в болничното заведение с облекла, пропити от кръв и без пулс. Според един от охранителите той е умрял още преди да бъде качен в беемвето.
Първите служители на реда идват на мястото на убийството след 14 минути. Районът е отцепен и огледът стартира в 20,45 ч. На сутринта е изработен втори, само че оръжието на килъра не е открито. Освен персоналната защита на Павлов вечерта на 7 март в постройката имало още двама пазачи. Единият бил във фоайето, когато чул изстрел, а другият – на 2-я етаж.
Иззет е харддиск на компютър от стая на първия етаж със записи от 3 камери за последния месец. Операторът по техническото наблюдаване по-късно изяснява, че сега на убийството изображението на външната камера, инсталирана на стълб до ъгъла на постройката, е стопирано “в ситуацията отпреди 15 минути ”. Виждат се 2-те коли на Павлов, само че не и хора. 20 минути след убийството и единствено на към километър от мястото на престъплението – край бл. 42 в кв. “Дианабад ”, изгаря краден “Опел Астра ” с подправени номера. Смята се, че това е колата, с която се е движел килърът.
Делото за разстрела на Павлов е спряно още в края на 2007 година, тъй като макар 4 тома с показания на към 50 очевидци и десетки експертизи проверяващите по този начин и не стигат даже до причинителя, още по-малко до поръчителя.
Тогава криминалисти разясняват, че Павлов има огромни ползи в разнообразни сфери на бизнеса и враговете му може да са разнообразни. В същото време в оня миг няма сигнали, че той е заплашен по някакъв метод, тъй като скоро не е взел участие в конфликтни покупко-продажби и по нищо не проличава да се е чувствал заплашен.
По подигравка на ориста последната обществена поява на Павлов преди гибелта му е единствено ден по-рано, когато е разпитан като очевидец по делото за друго знаково ликвидиране – на някогашния министър председател Андрей Луканов.
Илия Павлов, който бе 33-та степен масон, е заровен в затворен ковчег в гробница в Арбанаси. Всяка година в нея се събират братята му, палят и оставят пура на пометната му плоча, с цел да го почетат.
Според доближени на Илия Павлов мократа поръчка сигурно идва от България. Баща му Павел Найденов няколко пъти през годините споделяше, че знае кой е поръчал сина му, само че по този начин и не назова име. Каза единствено, че подозира бандата Килърите, само че призна, че няма никакво удостоверение. Полицията също не откри такова.
Съпругата на Илия Павлов Дарина през днешния ден живее в Съединени американски щати, води всемирски живот, снима се с холивудски звезди и има изцяло изменен юношески тип.
През 2021 година Великият приор на тамплиерите в България Румен Ралчев, също 33-та степен всеобщ, съобщи в изявление за Нова тв, че Илия Павлов е отмъстен. На въпрос на водещия, дали клетвата за възмездие за убийството на Илия Павлов е достигнала хората, които унищожиха предприемача, Ралчев отговори: „ Кой е споделил, че не ги е достигнала?! В България не сме толкоз доста и всичко се знае. ”.
 
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР