7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че

...
7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че
Коментари Харесай

Хамилтън преговаря за нов договор с Мерцедес

7-кратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън съобщи, че в границите на идващите два месеца следва разискването на новия му контракт с Мерцедес, който ще обясни изцяло бъдещето на британеца в спорта.
Прочетете още
“Ще сключим нов контракт - изясни Хамилтън преди началото на спортния уикенд в Мексико Сити. - Ще седнем дружно и ще го обсъдим в идващите две месеца. Целта ми е да продължа с Мерцедес. Обвързан съм със Мерцедес от 13-годишен, това е моето семейство. ”

Хамилтън не спести похвалите си за екипа, с който завоюва 6 от 7-те си международни трофеи във Формула 1.

“Мерцедес беше до мен, когато имахме проблеми, както и когато побеждавахме. Подкрепяха ме преди време, даже когато ме изгониха от учебно заведение. Същото важи и сложните събития през 2020 година. Подкрепяха ме при всичките ми неточности и нелепостите, които излизаха за мен в медиите, дружно сме във възходи и спадове. ”

Интересното е, че желанието на Люис да остане в спорта още известно време внезапно контрастира с настроенията, които го бяха обхванали преди началото на сезон 2022, когато слуховете, че Хамилтън може да напусне спорта поради свадите от Абу Даби 2021, бяха доста мощни.

Хамилтън постоянно изяснява, че в края на всяка година обмисля деликатно какво му следва, както в спорта, по този начин и отвън него, като е признавал, че нормално мисли за 3 до 5 години напред. Сега Люис изясни, че не усеща, че би трябвало да се откаже от спорта и добави, че счита, че си “струва отборът да има вяра в него ”.

Сегашният контракт на Хамилтън с Мерцедес е до края на 2023 година, като се допуска, че той ще желае да кара най-малко до края на 2025 година, когато завършва актуалната техническа епоха от развиването на колите, само че пък Тото Волф допусна, че Люис може да преподпише за още 5 години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР