7-годишно дете е в тежко състояние, след като беше на

...
7-годишно дете е в тежко състояние, след като беше на
Коментари Харесай

Спасителят на пострадалото в Банско дете: Беше си глътнало езика и не дишаше


7-годишно дете е в тежко положение, откакто беше на пистите в Банско. То към този момент е на лекуване в болница „ Пирогов “.

„ Бях дежурен и по време на наблюдаване получих известие по радиостанцията, че има случай с дете, което е в тежко положение и не диша. Веднага се насочих към мястото. Заварих група от струпани хора към лежащо на снега дете. То “, споделя планинският избавител Георги Ботев, който пръв се е оказал на мястото на случая.

Спасителят повикал водната екип с доктор и почнал незабавно с – освободил дихателните пътища на детето, с цел да стартира то още веднъж да диша.

„ Детето си. Хората ми описаха, че са се пробвали да го обдишват, да вършат някакви реанимационни дейности до момента в който дойда. Не се е получило, тъй като детето беше със запушени въздухоносни пътища. След моята интервенция, то стартира да диша “, споделя още Георги Ботев.

Междувременно са пристигнали неговите сътрудници със. Сложили специфичен матрак и шина на врата на потърпевшото дете.

„ Такива произшествия се случват. Възможно е да се изгуби надзор върху скоростта. Стига се до конфликти, само че нормално са по-леки. Не съм участвал на случая. По-късно разбрах, че другият скиор е, което също беше травмирано и обезпокоеното. Беше спряло малко по-надолу. Обадиха ни се и по-късно помогнахме и на него “, споделя още спасителят от Банско.

Според Георги Ботев в такава обстановка е значимо, тъй като в случай че човек не диша повече от три минути се получават тежки мозъчни увреждания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР