7-годишния математик решава 170 задачи за 10 минути 7-годишният Керем

...
7-годишния математик решава 170 задачи за 10 минути 7-годишният Керем
Коментари Харесай

Стискайте палци за Керем! Детето-чудо от Несебър, което представя България на олимпиада в Дубай

7-годишния математик взема решение 170 задания за 10 минути

7-годишният Керем Хазим от Несебър показва България на олимпиада по ментална аритметика в Дубай. Преди минути Флагман.бг получи видео от старта на надпреварата, на което се чува химнът на родината ни, който огласява емирството. 

Въпреки скромната си възраст дребният Керем към този момент е шампион по ментална аритметика - има десетки купи и медали от разнообразни национални и международни надпревари. Постиженията му в действителност са впечатляващи, а бързината на мисълта му го подрежда измежду децата-чудо, които България има. 

Керем може да реши 170 задания единствено за 10 минути. Ненадминат е измежду връстниците си и даже по-големите възпитаници. Събира, умножава и дели трицифрени цифри за секунди. 



Класният му ръководител Мирослава Мирчева споделя, че за него математиката е главно обичана, като детска игра. Към момента без никакъв проблем той независимо взема решение изчислителни и логичен задания за трети и четвърти клас. Чрез облика на числата  развива въображение, памет, централизация и по този метод си представят самото сметало, с което работи. Нужни са няколко секунди да пресметне цифри, за които хората употребяват елка или формула. Метод на работа с две ръце и мислено сметало, фиктивен от преди повече от 5 хиляди години.

" Хубавото е, че когато се печели взимаш купи и медали ", споделя Керем. Простичката философия на броене изяснява с концентрацията. " Важното е като стартира надпреварата да не си приказваме, тъй като по този начин се разсейваме и няма да станем първенци ", добави той.

" Харесва му това което прави, в никакъв случай не е правил нищо принудително. Шампионските трофеи ги взима с доста малко усърдия, не е чак толкоз, тъй като му е като занимание и заложба някаква. С лекост реализира всичко без през целия ден да взема решение задания ", съобщава Зехра Хазим, майка на Керем. 

Малкият математик употребява свободното си време за спорт - тренира карате Киокушин и даже преди седмица е взел участие и в първото си съревнование. В своя дебют той завоюва вицешампионска купа.

Керем обича и музиката. Може са счита задания, до момента в който пее и взе участие във фолклорна групировка по национални танци. Но огромната му фантазия е да стане водач, с цел да кара аероплан. 

Пожелаваме усех на Керем и стискаме палци за целия български тим от деца, които показват България на олимпиадата. 

Очаквайте малко по-късно резултатите от надпреварата единствено във Флагман.бг. 
 Българският тим
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР