7,84 млн. винетки за над 385 млн. лева са продадени

...
7,84 млн. винетки за над 385 млн. лева са продадени
Коментари Харесай

КАТ наложи глоби за над 2,5 млн. лв. на шофьори без винетки

7,84 млн. винетки за над 385 млн. лв. са продадени от началото на годината досега, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

До този миг от Пътна полиция са издали над 6000 наказателни постановления и фишове на български и задгранични водачи, които не са имали винетка или са направили други нарушавания, свързани със заплащането ѝ. Стойността на наложените санкции е 2,5 милиона лв..

От продадените над 7 млн. винетки, 5,4 млн. са за леки коли, демонстрират още данните на Агенция " Пътна инфраструктура ". От всички продадени винетки 1,4 млн. са еднодневните, каквито купуват най-вече тежкотоварните коли, които минават през България, само че освен те.

Най-честите нарушавания са липса на винетка, незалепена на стъклото или неотговаряща на категорията на автомобила.

Трудно би могло да се каже дали задграничните водачи купуват или не винетка, само че би трябвало да напомним, че на границата всички могат да го създадат.

50% от трафика в България е директен, най-вече от турски и ирански водачи на тежкотоварни коли, които пътуват за Европа. 250 000 са единствено турските тирове, които минават отсам годишно./ Dir.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР