7,5 млн. души живеят на 11 квадратни километра: Хонконг е

...
7,5 млн. души живеят на 11 квадратни километра: Хонконг е
Коментари Харесай

Живот на няколко квадратни метра – Хонконг се задушава

7,5 млн. души живеят на 11 квадратни километра: Хонконг е един от най-гъсто обитаемоте градове в света - и един от най-скъпите. Сред младежите в Хонконг нарастват отчаянието и гневът. Томас Петер, фотограф на организация Ройтерс, е посетил младежи в жилищата на родителите им. Това е неговият роман в картинки.

22-годишната студентка Залена Хо живее в стая от седем квадратни метра в жилището на родителите си в Хонконг. " Политически нещата доста се утежниха. Повечето от нас в този момент рискуват всичко, с цел да запазят това, което сме извоювали ", споделя тя. Самата Хо има и американски паспорт, и в случай че положениетго стане нетърпимо, счита да напусне. " Но към този момент сме тук и се борим ", прибавя тя.

Фунг Шен към този момент не има вяра, че някой ден ще има личен дом. 25-годишният юноша живее на пет квадратни метра в едно жилище дружно с родителите и брат си. С обезсърчение го изпълва и " изборът " на Кери Лам за губернаторка на специфичния административен район, заела този пост с утвърждението на Китай. " Изобщо не ни питат кой желаеме да ни ръководи. Това към този момент не е народна власт ", безапелационен е Шен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР