67-годишната Илейн Мари Томас, която е била металург в американския

...
67-годишната Илейн Мари Томас, която е била металург в американския
Коментари Харесай

Металург фалшифицирал над 200 резултата от тестове за подводници

67-годишната Илейн Мари Томас, която е била металург в американския щат Вашингтон, се призна за отговорна в машинация, откакто прекарала десетилетия да фалшифицира резултатите от тестванията за здравина на стоманата, употребена за изработката на подводници на Военноморски сили, заяви Би Би Си, предава БГНЕС. Прокурорите споделят, че Томас е дала подправено позитивни показания за проби за издръжливост и устойчивост в минимум 240 случая сред 1985 и 2017 година Властите не разкриха при градежа на кои съдове са били употребявани компрометираните материали, само че няма индикации корпусите на подводници да са се развалили.

Томас, която е от Обърн, Вашингтон, е била шеф на металургията в леярна в Такома, която доставя стоманени отливки, употребявани от бизнесмени от Военноморски сили за изработката на корпуси на подводници, се споделя в изказване на прокуратурата на Съединени американски щати на Западния окръг на Вашингтон. Леярната е добита от производителя Bradken през 2008 година съгласно обвиняването. Нямало доказателства, че управлението на компанията е знаело за измамата до май 2017 година По това време, съгласно прокурорите, чиновник в лабораторията е открил, че тестовите карти са били изменени и че има други несъответствия в констатациите. Прокурорите споделиха, че фалшифицираните проби " съставляват забележителен % от отливките, създадени от Bradken за Военноморски сили ". 

Военноморски сили са подхванали ограничения за гарантиране на безвредната употреба на засегнатите подводници, което води до увеличение на разноските, се споделя в изказването.

Когато била упрекната за фалшифицираните резултати, Томас споделила, че в някои случаи е давала позитивни резултати за метал, тъй като е считала, че е ``глупаво`` ВМС да изискват тестванията да се организират при -70 гладуса по целзий.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР