65-годишният Митко Симеонов твърди, че съпругата му Юлияна първа го

...
65-годишният Митко Симеонов твърди, че съпругата му Юлияна първа го
Коментари Харесай

Братът на убиеца Митко гръмнат в главата от пиян бивш депутат

65-годишният Митко Симеонов твърди, че брачната половинка му Юлияна първа го нападнала, само че съдът го остави в ареста

Погребват младата жена на следващия ден в бургаското село Драчево

Съдия Красимира Дончева от Окръжният съд в Стара Загора се съгласи през днешния ден с прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, на 65-годишния Митко Симеонов, упрекнат, че е умъртвил с нож на Ивановден 25-годишната си брачна половинка Юлияна. Мярката може да се апелира пред Апелативния съд в Пловдив, служебният бранител на обвинения юрист Станимир Ченалов сподели, че занапред със своя клиент ще обмислят дали си коства да го вършат.

В правосъдната зала Митко Симеонов изиска домакински арест, с цел да можел да уреди 35-годишната му щерка от първия брак Даниела да поеме грижите за 8-месечната Християна - плод на любовта му с убитата Юлияна. Тъй като досега никой от околните на Митко и Юлияна не е поискал да гледа момиченцето, то бе обещано в приемно семейство в миньорския град Гълъбово. От обществените служби в Стара Загора разясниха, че мярката е краткотрайна и детето постоянно може да бъде взето за развъждане от свои родственици, в случай че се намерят искащи.

По-рано стана ясно, че баба му по майчина линия Ирина Йорданова била подготвена да го вземе при себе си, само че тя катастрофира тежко на автомагистрала " Тракия ", до момента в който пътуваше, с цел да урежда формалностите по погребението на щерка си. В момента 41-годишната жена е в ямболската болница, към този момент без заплаха за живота. На счупените й шийни прешлени е подложен нашийник, по-късно била допустима и интервенция.

В правосъдната зала обвиненият сподели още, че не приема обвиняването по член 115 от Наказателния кодекс, което му повдигна прокуратурата, защото, по думите му, Юлияна първа го нападнала, бил ранен от нея с нож в ребрата и след това " станало, каквото станало ". " Рани той в действителност има, само че те са щадящи ", разясниха от обвиняването. Тепърва назначената експертиза ще потвърждава дали мъжът е в действителност ранен или се е самонаранил, с цел да оправдае постъпката си.

Запознати настояват, че ножът, с който била прободена Юлияна, бил с 20-сантиметрово острие, цялото забито в тялото й. Според прокуратурата, дамата била наръгана няколко пъти, като ударът в сърцето се оказал смъртоносният. Този факт на по-късен стадий можел да стане причина настоящето обвиняване, за което законът планува сред 10 и 20 години затвор, да бъде променено в по-тежко - ликвидиране с особена свирепост, за което може да се присъди и пожизнен затвор.

Митко Симеонов има висше техническо обучение и чисто правосъдно минало. Като по-възрастен в действителност се е грижел за брачната половинка си, даже той я подтикнал да приключи и тя висше обучение, довериха близки на фамилията. Мъжът имал брат - Красимир Илиев Симеонов, който през юли 2015 година бе погубен при разгулен запой в София с пистолетен изстрел в главата от някогашния народен представител от Движение за права и свободи и тогавашен началник на Фонда за научни проучвания Николай Христов. Двамата били другари. Преди време татко му се бил самоубил.

За да постанови непрекъснат арест, арбитър Дончева се базира и на обстоятелството, че убийството е осъществено в жилището на фамилията, където в прилежащата стая било 8-месечното им момиченце и то също можело да пострада. Освен това съдът одобри, че причинителят може да се укрие или да извърши друго закононарушение, както и че от събраните досега доказателства по делото може да се направи обосновано предложение, че той е направил това, в което е упрекнат.

Погребението на убитата Юлияна е планувано за петък (11 януари), от 11 часа в село Драчево, община Средец на област Бургас, каквато била волята на майка й Ирина. Не е ясно дали тя самата ще може да участва поради тежкото си здравословно положение. С организацията на траурната гала се заела сестрата на Ирина - Милена, която живее в това село. Ковчегът с тялото на убитата ще потегли от Стара Загора няколко часа преди погребението, с това е ангажирана частна погребална компания. Ритуалът щял да бъде по каноните на православието. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР