64 лекари и над 60 медицински сестри от областната болница

...
64 лекари и над 60 медицински сестри от областната болница
Коментари Харесай

Над 120 медици в Бургас са под карантина или с COVID-19

64 лекари и над 60 медицински сестри от регионалната болница в са или под карантина, или заболели от Covid-19. Това сподели кметът Димитър Николов. Той съобщи, че плануваните средства за празничните стратегии на Никулден и Коледа ще бъдат пренасочени за обезпечаването на лечебните заведения в града, оповестява БНР.
Бургас доближи второ място в статистиките по заболяемост с Covid-19 в страната. На този декор доста от лекарите и медицинските сестри в регионалната болница сега не са на работа, сподели Николов.
 Кметът на Бургас: Липсата на медици е главният проблем в региона Кметът на Бургас: Липсата на медици е главният проблем в региона
Осигурени са 440 Коронавирус кревати, от които 25 са свободни, 12 са интензивни, главният проблем е неналичието на лекари и медицински личен състав....
Утре на Никулден, когато Бургас празнува своя празник, 3хиляди порции печена риба и рибена супа ще бъдат раздадени на лекарите и пациентите в бургаските лечебни заведения, съобщи още кметът.
Със спестените средства от Никулден и Коледа община Бургас ще закупи консумативи, защитни дрехи и инсталация за лечебните заведения в града, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР