64-годишният Ръсел Бентли е роден в Тексас и е работил

...
64-годишният Ръсел Бентли е роден в Тексас и е работил
Коментари Харесай

В Донецк убиха американец от Тексас, сражавал се на страната на Русия

64-годишният Ръсел Бентли е роден в Тексас и е работил като лесовъд, преди да се реалокира в Донецк и да се причисли към локалните поданици в битката им против Киев, почнала през 2014 година

" Ръсел Бентли, с позивна " Тексас ", същински американец, същински тексасец, почина в Донецк ",  написа в Телеграм шефката на прокремълския ефирен канал РТ Маргарита Симонян, написа Българска телеграфна агенция.

Според съветските медии американецът е липсващ на 8 април. 

За това, че Ръсел Бентли е мъртъв, оповестява първа брачната половинка му Людмила от Донецк, с която се среща преди 10 години, когато за първи път отива в Донбас. Двамата подписват и църковен брак, а тексасецът приема православието. Людмила е учителка по британски език. Двамата имат наследник.

Американецът се причислява на първо време към локалното опълчение, в състава на батальона " Восток ". По-късно получава съветско поданство и паспорт.

През последните години Бентли не се е сражавал, а е бил боен сътрудник за Съединени американски щати, предавал репортажи от фронта и се е занимавал с доброволчество дружно със брачната половинка си.

В деня на изгубването му двамата съпрузи са били в административния център на Петровски регион по работа, когато стартира обстрел. Мъжът хуква да оказва помощ на ранени, които да се нуждаят от помощ, и по-късно изчезва. Няма диря нито от него, нито от неговата кола.

Започнало е следствие, оповестяват локални Телеграм-канали в Донецк.

Батальонът " Восток ", за който американецът се е сражавал, удостовери в същото информационно приложение, че Бентли е бил погубен, без да посочи при какви условия.

" Ръсел Бентли беше погубен. Може би този термин не дава отговор изцяло на претекстовете, от които са се управлявали тези, които са умъртвили Ръсел , само че би трябвало да се съгласим, че сходни дейности и тези, които ги прикриват, вършат злото банално ", написа в изказването на батальона.

Беларуската опозиционна медия " Некста " пък твърди, че той е похитен, малтретиран и погубен от своите, които решили, че снима военни елементи и техника, с цел да шпионира за врага.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР