63-годишният американски историк Майкъл Шермер е един от най-известните материалисти

...
63-годишният американски историк Майкъл Шермер е един от най-известните материалисти
Коментари Харесай

Той бе най-големият световно признат скептик на планетата, но едно свръхестествено събитие го разтърси

63-годишният американски историк Майкъл Шермер е един от най-известните материалисти на актуалния свят. Този популяризатор на науката през 1992 година сътвори по този начин наричаното Общество на скептиците, борещо се с псевдонауката и суеверията. Освен това, лекар Шермер е и основен редактор на известното списание " Скептик ", отдадено значително на опровергаването на разнообразни свръхестествени изказвания, написа Езорейтер. 
С една дума, по-образцов материалист май няма по света. При това интелигентен, надарен и грамотен - напряко Михаил Берлиоза от романа " Майсторът и Маргарита ". Но съвсем никой не знае, че в живота на Майкъл един път се случило нещо, което той по никакъв метод не съумял да изясни по разумен метод. Това се е случило не чак толкоз от дълго време. Загадъчната история почнала на 15 юни 2014 година, в деня на сватбата на историка с германката Дженифър Граф. Невестата на мъжа била възпитавана от майка си и дядо си, който бил за нея като татко. За злощастие, дядото умрял, когато тя била на 15 години.

Свръхестественото радио на дядо

Сред движимостите, които бъдещата брачна половинка на американеца донесла от вкъщи си в Германия, се оказало остаряло радио Philips 070 от 1978 година, принадлежало в миналото на дядо ѝ. Шермер, заинтригуван от такава антика, решил да му вдъхне нов живот след десетилетия на безмълвие. Мъжът разглобил устройството за да се убеди, че всичките му елементи са наред. Поставил нови акумулатори. Въпреки всичко, приемникът продължавал да бъде безгласен. Затова влюбената двойка след известно време изгубила интерес към него, макар неговата сантиментална връзка с паметта на достойния за почитание дядо на Дженифър.



Три месеца по-късно двойката получила свидетелството си за брак, подписвайки се в съда в Бевърли Хилс. Връщайки се вкъщи, влюбените си дали клетва за честност и си разменили брачните халки в наличието на очевидци и най-близките им хора. Все отново, Дженифър се опечалила, че до нея в този миг не е дядо ѝ, с цел да я заведе до олтара. Когато церемонията останала зад тила им, и младоженците се усамотили, те ненадейно чули странни звуци от спалнята. Сякаш там свирела музика.

Двамата останали изумени, когато разкрили, че това радио, лежало в кутия толкоз доста години, ненадейно почнало да свири някаква остаряла сантиментална мелодия. Дженифър се разплакала и споделила: " Дядо ми е с нас. Тази музика е знак за неговото утвърждение и подарък за нас ".

Новоизпечените съпрузи цяла нощ не затворили очи и слушали ретрохитове за любовта, а на сутринта радиото още веднъж замлъкнало и от този момент не издало даже и тон. Майкъл занесъл устройството на сервиз, само че там му споделили, че то е развалено вечно и не предстои на ремонт, тъй като през днешния ден аварийни елементи за него няма. Когато учуденият мъж съобщил, че радиото е работило прелестно напълно неотдавна, на него му споделили, че това е просто невероятно.



Мистика, удивила най-заклетия песимист

" Ако се беше случило с някой различен, бих обяснил случилото се с елементарна електрическа особеност или със закона на огромните цифри. Всеки ден в света се случват септилион събития, някои от тях несъмнено ще ни наподобяват много малковероятни, открояващи се от масата с помощта на своето време и значение на протичащото се. Няма да споделям, че този случай потвърждава, че задгробният живот съществува и мъртвите могат да споделят с нас благодарение на електроника. Но в този момент аз също няма да настоявам, че нищо отвън рамките на нормалното не се е случвало. Научният способ - не е да си постоянно песимист и безапелационно да отричаш всичко, което не подхожда на твоите убеждения, а да се мисли намерено, когато се сблъскваш с нещо необяснимо ", споделя Шермер.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР