622 договора на обща стойност почти 857 млн. лв. са

...
622 договора на обща стойност почти 857 млн. лв. са
Коментари Харесай

435 млн. лв. европейски средства са инвестирани във Варненска област

622 контракта на обща стойност съвсем 857 млн. лева са подписани все още по оперативните стратегии в Североизточния район, който включва областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище. За Област Варна броят им за програмния интервал 2014-2020 година е 327, а размерът на вложенията е близо 435 млн. лева, оповестяват от Областния информативен център в морската столица.

10 нови контракта на стойност 3,9 млн. лева са подписани за последните шест месеца. по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “.

По Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ са подписани 180 контракта на обща стойност 168 млн. лева Във Варненска област се извършват 100 плана, като размерът на инвестицията за всички тях е над 83 млн. лева

По Инициативата за дребни и междинни предприятия са подкрепени финансово 3492 компании у нас на обща стойност 513 млн. евро. Отпуснатите заеми са 85% от общия портфейл по инструмента.

По Оперативна програма „ Храни и/или главно материално подкрепяне “ по интервенция „ Осигуряване на топъл обяд “ в Североизточния район вземат участие 30 общини с 42 трапезарии. Потребители на услугата са 8534 души.

По процедурата „ Изграждане и развиване на центрове за върхови достижения “ по Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “ в Североизточния район се осъществят два плана с сътрудници от СИР. Четири са плановете по процедура „ Изграждане и развиване на центрове за подготвеност “ с присъединяване на ТУ – Варна, Институт по металознание на Българска академия на науките с Център по хидро- и аеродинамика – Варна, ВВМУ и ИУ – Варна. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР