62 души са вече заразените с коронавирус в България, обявиха

...
62 души са вече заразените с коронавирус в България, обявиха
Коментари Харесай

Нови 10 случая на заразени с коронавирус у нас! Изследвали и Бойко Борисов

62 души са към този момент инфектираните с ковид в България, оповестиха на обичайния си брифинг от Националния действен щаб за битка с COVID-19.
"Във ВМА от 95 направени проби - 4 са позитивни, които са намират на домашно лекуване. От Националната лаборатория - 145 проби са направени и 6 са позитивни. Болните, които са в обособените клиники, са както следва: ВМА - 10, "Пирогов " - 2, "Александровска " - 2, Габрово - 2, в Плевен - 4. В Белодробната болница пациентите са оставени за домашна карантина ", сподели военачалник Мутафчийски.
В брифинга взе присъединяване и доктор Анелия Гоцева, епидемиолог и вирусолог. "В 4 следващи дни министър председателят Бойко Борисов и военачалник. Мутафчийски бяха изследвани по две методики, бяха им направени и бързи кръвни проби. Резултатите им са негативни. Пробите на всички членове на щаба също бяха изследвани и техните проби също са негативни ", разкри тя.
"В Пловдив има два случая, които наподобяват доста на ковид. Но към момента няма дефинитивни резултати. Ние няма да си позволим да ви даваме неофициална и непроверена информация. Така единствено се всява суматоха и ставаме като някои уеб сайтове, които популяризират сензации и даже националните медии се подвеждат. Пускат се всевъзможни неща. Хората купуват всеобщо ненужни неща от аптеките, които няма по никакъв метод да им оказват помощ и след това ще би трябвало да изхвърлят тези медикаменти в кофите за отпадък. Ще вървят доста строги инспекции по аптеките. Ако някоя продава антибиотик без рецепта, ще се взима лиценза им. Всякакви дивотии се пишат. Това би трябвало да спре. Хората са задоволително уплашени. Вие медиите би трябвало да помогнете. Изрежете всичко друго от тази конференция, само че това оставете. Вирус с антибиотик не се лекува. Това е безумство и би трябвало да спре. Колко Витамин Ц ще изпиете? ", категоричне бе военачалник Мутафчийски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР