61% от българите използват безконтактни методи за плащане – дебитна

...
61% от българите използват безконтактни методи за плащане – дебитна
Коментари Харесай

Всеки трети се страхува да плаща с карта

61% от българите употребяват безконтактни способи за заплащане – дебитна карта, мобилни приложения и други Това демонстрира допитване по тематиката, направено от организация " Тренд ".

Хората на възраст над 70 години и хората с по-ниско обучение и от по-малки обитаеми места съставляват останалите 39%. Въпреки това 35% от респондентите, употребяващи безконтактно заплащане, избират заплащането в брой, сочи изследването, извършено измежду 1004 респонденти на възраст над 18 години по поръчка на b2b Media.

В огромна степен страхът на хората дефинира избора им дали да заплащат безкешово, или в брой, сподели Евелина Славкова, съосновател на социологическа организация „ Тренд “ при представянето на данните от представителното изследване по време на форума.

Как да си върнете парите, платени с карта

38% от всички интервюирани сочат, че са по-скоро осведомени с методите на безкешовото заплащане, а 32% показват, че са изцяло осведомени. Хората с висше и приблизително обучение са по-скоро осведомени. Само 16% са изцяло незапознати с безкешовите заплащания и измежду тях са представителите с по-ниска степен на обучение.
 
Данните сочат, че едвам 13% от хората употребяват безкешово заплащане всеки ден, до момента в който 40% заплащат безкешово няколко пъти в седмицата.
 Тренд Тренд
Няколко пъти в месеца или по-рядко заплащат безкешово 32% от респондентите. Като причина за безкешово заплащане 52% от респодентите, които избират този способ на разплащане, показват, че е по-удобно, 27% - че имат достъп до всичките си средства, до момента в който за 10% е по-хигиенично.

За 44% от всички респонденти безкешовото заплащане крие риск от кражба на средства, като в този % попадат по-възрастните консуматори, до момента в който за 39% то е безвредно. Масовото виждане обаче (52%) е, че безкешовото заплащане няма да е единствен вид на разплащане в близко бъдеще.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР